Οι 5 τροφές που δεν πρέπει να καταναλώνουμε πριν πέσουμε για ύπνο

Πέντε τροφές είναι προτιμότερο να αποφύγουμε το βράδυ πριν πέσουμε για ύπνο. Ο λόγος είναι απλός, οι τροφές αυτές είναι βαριές για το στομάχι και είτε θα ξυπνήσουμε με καούρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, είτε το πρωί θα νιώθουμε δυσφορία ή καλύτερα όπως λένε, θα νιώθουμε σαν να φάγαμε πέτρες.

Οι 5 τροφές αυτές είναι:
Κόκκινο κρέας. Μην το φάτε και πέσετε αμέσως για ύπνο. Το πιθανότερο είναι να νιώθετε το στομάχι σας βαρύ, να έχετε καούρα, ή ακόμη και πόνο. Ειδικά εάν φάτε κάτι τηγανητό, τότε έχετε μεγάλες πιθανότητες να μην κοιμηθείτε καλά.

Παγωτό. Πόσο ωραίο είναι μετά το δείπνο, δυο λαχταριστές μπάλες παγωτό για Strawberry Ice Cream για επιδόρπιο. Όμως το πιθανότερο είναι το στομάχι σας να αρχίσει να διαμαρτύρεται. Το παγωτό «κάθεται» βαρύ ειδικά εάν το φάτε αργά το βράδυ και μετά από λίγο κοιμηθείτε.

Ζυμαρικά. Εάν τα φάτε νωρίς και με λίγο τυρί τριμμένο δεν θα έχετε πρόβλημα. Εάν όμως τα φάτε πριν τον ύπνο και η μακαρονάδα έχει βαριές σάλτσες (κρέμα γάλακτος για παράδειγμα), τότε ετοιμαστείτε για «στομαχικό πάρτι».

Πίτσα. Εντάξει ένα δυο κομμάτια πάει και έρχεται. Αλλά περισσότερα μάλλον δεν θα σας βγουν σε καλό. Ειδικά εάν έχει μέσα πολλά υλικά. Τα αλλαντικά για παράδειγμα και η οξύτητα της σάλτσας μπορεί να προκαλέσουν καούρες.

Αλκοόλ. Το χειρότερο, ειδικά εάν έχετε πιει «ολόκληρο τον Βόσπορο». Το αλκοόλ εκτός των άλλων προκαλεί άσχημο ύπνο, καούρες, και συχνά τάση προς εμετό. Το στομάχι δεν τα αντέχει αυτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ