Οι συμμετοχές για το 4ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας | Δες εδώ

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής για το 4ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, το οποίο διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αποστόλων Πεδιάδος, σε συνδιοργάνωση με την Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων και χορηγό επικοινωνίας την “ΚΡΗΤΗ TV”, την εφημερίδα “Νέα Κρήτη” και το Ράδιο 98,4.

Ένα φεστιβάλ που αποτελεί πλέον θεσμό και έχει ταυτιστεί με τη διατροφική και γευστική κουλτούρα αυτού του τόπου, με έναν από τους στόχους του να είναι η προσπάθεια να μεταφέρει στις νεότερες γενιές παλιές επιτυχημένες συνταγές.

Το φεστιβάλ φέτος θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο “Πάνθεον” στα Ρουσσοχώρια Πεδιάδος, στις 14 Φεβρουαρίου, με ώρα έναρξης στις 10:30 το πρωί. Η προθεσμία για να δηλώσουν συμμετοχή οι σύλλογοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν είναι μέχρι τις 21 Ιανουαρίου. Στα πλαίσια της όλης εκδήλωσης, που γίνεται με είσοδο ελεύθερη, τα μέλη και οι φίλοι των Πολιτιστικών Συλλόγων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά: Ομιλία με θέμα “Τα κρητικά χόρτα και οι ευεργετικές τους ιδιότητες”, μουσικό διάλειμμα αφιερωμένο στην αγάπη, μουσικά ακούσματα από παραδοσιακές ορχήστρες του τόπου μας, όπως επίσης την παρουσίαση παραδοσιακών κρητικών χορών και παραδοσιακά γαστρο…μαγειρέματα και δοκιμή παραδοσιακών εδεσμάτων.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί από τη δημοσιογράφο Βούλα Νεονάκη.

«Το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας έχει ταυτιστεί με τη διατροφική και γευστική κουλτούρα αυτού του τόπου και ένας από τους στόχους του είναι να μεταφέρει στις νεότερες γενιές παλιές επιτυχημένες συνταγές. Καλούμε όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Κρήτης να συμμετάσχουν με τα εκλεκτά εδέσματα και τις πατροπαράδοτες συνταγές του χωριού τους, του τόπου τους και να παρουσιάσουν στο φεστιβάλ ένα παραδοσιακό φαγητό ή ένα γλυκό με υλικά που προσφέρει η κρητική ύπαιθρος, που αποτελούν και τη βάση για το θαύμα της κρητικής κουζίνας», είπε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αποστολιανών κ. Λένα Ηγουμενάκη αναφερόμενη στο σκοπό του φεστιβάλ.

Παράλληλες εκδηλώσεις για παιδιά και πάσχοντες

Παράδοση είναι όσα παραδίνουμε στις επόμενες γενιές, γι’ αυτό μια χαρούμενη “Παιδική γωνίτσα” θα περιμένει τους μικρούς επισκέπτες του 4ου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και με την καθοδήγηση παιδαγωγού αλλά και των γιαγιάδων από διάφορους Πολιτιστικούς Συλλόγους, που θα συμμετέχουν, θα φτιάξουν ζαχαρωτές μαντινάδες, μακαρόνια σκιουφιχτά, εφτάζυμο, ντολμάδες, κουλουράκια… μαθαίνοντας τα ήθη και τα έθιμα που τα συνοδεύουν!

Την ίδια ώρα, αξίζει να αναφερθεί πως, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Παιδικού Καρκίνου στις 15 Φεβρουαρίου και τη σπουδαία βοήθεια που δίνει η “Ηλιαχτίδα” στις οικογένειες με παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, στο χώρο θα υπάρχει το “Παντοπωλείο της Αγάπης” με προϊόντα που θα προσφέρουν σύλλογοι και χορηγοί. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Παγκρήτιου Συλλόγου “Ηλιαχτίδα”. Ωστόσο, όπως τονίζουν οι διοργανωτές, προσδοκούν στην υποστήριξη όλων μας για μια επιτυχημένη και ολοκληρωμένη προβολή της κρητικής κουζίνας, κάτι το οποίο αποτελεί και στόχο του όλου φεστιβάλ.

Πηγή: neakriti.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΚαλά νέα για τον καρκίνο του μαστού: Το 2030 η δεκαετής επιβίωση θα φτάσει το 100%
Επόμενο άρθροΣάρωσε ο Κυριάκος | Τα αποτελέσματα της ΝΔ για τα Χανιά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ