Οι ξένοι έρχονται, οι Έλληνες μένουν σπίτι…

οι-ξένοι-έρχονται-οι-έλληνες-μένουν-σπ-76653

diakopesΣημαντική αύξηση παρουσιάζουν οι αφίξεις ξένων επισκεπτών σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας το μήνα Ιούνιο.

Σύμφωνα με τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία σε 4 αεροδρόμια της χώρας, στο Ηράκλειο, στη Ρόδο, στη Ζάκυνθο και στην Κέρκυρα, οι συνολικές αφίξεις από το εξωτερικό για τον Ιούνιο ξεπέρασαν το 1 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά 14,7% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι.

Οι αφίξεις στο Ηράκλειο αυξήθηκαν κατά 19,8%, στη Ρόδο κατά 18,4%, στη Ζάκυνθο κατά 12,5% και στην Κέρκυρα κατά 8,2%. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, σημαντικά αυξημένες ήταν οι αφίξεις και στα αεροδρόμια της Κω -περί το 16%- της Μυκόνου και της Κεφαλλονιάς.

Την ίδια στιγμή, οι Έλληνες φαίνεται ότι βάλει «στον πάγο» τις καλοκαιρινές τους διακοπές και θα αρκεστούν, απ’ ότι δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, σε μονοήμερες εκδρομές ή σε απλές επισκέψεις στην παραλία.

Ακόμα και εκείνοι που επέλεγαν το camping, πλέον φαίνεται να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα, έστω και αν αυτά είναι λιγότερα ως και 70%, έναντι της διαμονής τους σε κάποιο ξενοδοχείο.

Περιορισμένες φαίνεται ότι θα είναι και οι εξορμήσεις αυτών που διαθέτουν αυτοκινούμενο όχημα, αφού οι αυξημένες τιμές των καυσίμων, σε συνδυασμό με τις ανατιμήσεις στα διόδια, τα οποία και έχουν πολλαπλασιαστεί σε αριθμό, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, καθιστούν ασύμφορη τη μετακίνησή τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook