«Οι μετανάστες είναι σαν τις κατσαρίδες»: Το άρθρο της ντροπής και οι αντιδράσεις της Ύπατης Αρμοστείας!

οι-μετανάστες-είναι-σαν-τις-κατσαρίδ-241657

metanastesΤην έντονη αντίδραση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών προκάλεσε το κύριο άρθρο της εφημερίδας “The Sun”, στο οποίο οι μετανάστες χαρακτηρίστηκαν «κατσαρίδες».

H Ύπατη Αρμοστεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα απηύθυνε έκκληση στο Λονδίνο να κάνει τα πάντα ώστε «να καταπνίξει εν τη γενέσει την υποκίνηση του μίσους από τις βρετανικές ταμπλόιντ».

«Με γλώσσα παρόμοια με εκείνη που χρησιμοποιούσε η εφημερίδα Kangura και ο ραδιοσταθμός Radio des Milles Collines στη Ρουάντα κατά την περίοδο που προηγήθηκε της γενοκτονίας του 1994, η αρθρογράφος της Sun (σ.σ. η Κέιτι Χόπκινς) δηλώνει: “Μην ξεγελιέστε. Αυτοί οι μετανάστες είναι σαν τις κατσαρίδες”», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία.

Ο Ύπατος Αρμοστής, Ζέιντ Ράαντ Αλ Χουσέιν, κάλεσε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να υιοθετήσουν μια «πιο σκληρή γραμμή απέναντι στον ρατσισμό και την ξενοφοβία». Ο ίδιος υποστήριξε ότι «υπό το πρόσχημα της ελευθερίας της έκφρασης τροφοδοτούν έναν φαύλο κύκλο δυσφήμισης, μισαλλοδοξίας και περιθωριοποίησης των μεταναστών και των ευρωπαϊκών μειονοτήτων, όπως είναι οι Ρομά». Ακόμη, πρόσθεσε πως «τη δεκαετία του 1930 τα ναζιστικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήριζαν αρουραίους και κατσαρίδες τους ανθρώπους που ήθελαν να εξοντώσουν».

Το άρθρο τιτλοφορείται «Σωστικές λέμβοι; Θα χρησιμοποιούσα αναγνωριστικά ελικόπτερα για να σταματήσω τους μετανάστες» και δημοσιεύτηκε στις 17 Απριλίου στη βρετανική εφημερίδα “The Sun”. Η Κέιτι Χόπκινς γράφει χαρακτηριστικά: «Δείξτε μου φωτογραφίες με φέρετρα, δείξτε μου πτώματα στη θάλασσα, βάλτε τα βιολιά να παίζουν και δείξτε μου λιπόσαρκους ανθρώπους που μοιάζουν θλιμμένοι. Και πάλι δεν με νοιάζει».

Η αρθρογράφος της ταμπλόιντ συνεχίζει: «Μην ξεγελιέστε, αυτοί οι μετανάστες είναι σαν τις κατσαρίδες. Μπορεί να μοιάζουν κάπως με Αιθιοπία του Μπομπ Γκέλντοφ εν έτει 1984 (σ.σ. παραπέμπει στη δράση που είχε αναπτύξει την εποχή εκείνη ο φιλάνθρωπος μουσικός για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο λιμός στην Αιθιοπία), όμως είναι φτιαγμένοι έτσι που να επιβιώνουν και από πυρηνική έκρηξη».

«Η ιστορία μας έχει δείξει, ξανά και ξανά, τους κινδύνους που ενέχει η δαιμονοποίηση των ξένων και των μειονοτήτων και είναι πραγματικά ασυνήθιστο και βαθύτατα σκανδαλώδες να βλέπουμε αυτού του είδους την τακτική να χρησιμοποιείται απλώς και μόνο επειδή είναι πολύ εύκολο να ξυπνήσουμε τον ρατσισμό και την ξενοφοβία για να κερδίσουμε ψήφους ή να πουλήσουμε εφημερίδες», κατέληξε ο Υπατος Αρμοστής.

Πηγή: star.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook