Οι λίστα με τις 10 πιο ακριβές πόλεις του κόσμου με… ανατροπή στην κορυφή

οι-λίστα-με-τις-10-πιο-ακριβές-πόλεις-του-281335

Ενώ η Σιγκαπούρη έχει ανακηρυχθεί ως το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να ζει κανείς, σε μία άλλη έρευνα εξετάστηκε ποιες είναι οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για την ίδια ομάδα ανθρώπων.

Όχι μην πάει το μυαλό σας στη Νέα Υόρκη, ούτε στο Λονδίνο και φυσικά δεν είναι το Παρίσι. Δεν αναφέραμε τυχαία αυτές τις τρεις πόλεις, καθώς είναι οι… συνήθεις ύποπτοι της ακρίβειας σε αντίστοιχες λίστες. Και όχι μην είστε πονηροί δεν υπονοούμε ούτε την Αθήνα μας.

Η έκπληξη μας έρχεται από την Αφρική, αφού σε έρευνα για το κόστος των συνθηκών διαβίωσης που διενήργησε η συμβουλευτική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Mercer’s, νικήτρια στην ακρίβεια αναδείχθηκε η πρωτεύουσα της Αγκόλα, Λουάντα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας η Λουάντα είναι η πιο ακριβή πόλη για τους υπαλλήλους, όπου το μηνιαίο ενοίκιο διαμερίσματος ενός υπνοδωματίου στο κέντρο της μπορεί φτάσει τα 3.500 δολάρια , ενώ η αγορά ενός τζιν ξεπερνά τα 120 δολάρια.

Πολλοί μπορεί να εκπλήσσονται που η Λουάντα είναι πιο ακριβή από το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη ή το Λονδίνο, που φιγουράρουν συνήθως στις τρεις πρώτες θέσεις των ακριβότερων πόλεων του κόσμου, αυτή, όμως, είναι η τρίτη χρονιά που η Λουάντα έχει τοποθετηθεί στο νούμερο ένα της λίστας.

Υπεύθυνη για τη θέση αυτή είναι η πετρελαϊκή βιομηχανία της Αγκόλα που αντιπροσωπεύει το μισό του ΑΕΠ της χώρας.

Οι top 10 πιο ακριβές πόλεις είναι οι εξής: Λουάντα- Αγκόλα, Χονγκ Κονγκ- Κίνα, Ζυρίχη- Ελβετία, Σιγκαπούρη- Σιγκαπούρη, Γενεύη- Ελβετία, Σανγκάη- Κίνα, Πεκίνο – Κίνα, Σεούλ- Νότια Κορέα, Βέρνη, Ελβετία και Ντζαμένα- Τσαντ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook