Οι θέσεις της Περιφέρειας σε συνέδριο για την κρουαζιέρα

οι-θέσεις-της-περιφέρειας-σε-συνέδριο-223122

krouazieraΤις απόψεις της Περιφέρειας Κρήτης για τον τουρισμό κρουαζιέρας απέστειλε ο περιφερειακός σύμβουλος και εντεταλμένος σε Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα, Γιώργος Αλεξάκης, σε συνέδριο που διοργανώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Θαλασσίων Θεμάτων και Αλιείας της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, διεξήχθη ένας ενδιαφέρων και σημαντικός διάλογος μεταξύ των φορέων της κρουαζιέρας, των λιμένων και των παράκτιων φορέων του τουρισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συζητήθηκαν οι κοινές μελλοντικές προκλήσεις και οι ανάγκες των Περιφερειών για την ολοκληρωμένη προσέγγιση της στρατηγικής της Ε.Ε. για την ανάπτυξη και δημιουργία εργασίας στον παράκτιο και παραθαλάσσιο τουρισμό, με στόχο τη συμμετοχική ανάπτυξη ενός ανταγωνιστικού και αειφόρου τουρισμού κρουαζιέρας στην Ευρώπη.

Ο Γιώργος Αλεξάκης, και κατόπιν συνεργασίας με τους εκπροσώπους των τουριστικών λιμένων της Κρήτης πραγματοποιώντας για το σκοπό αυτό εσωτερικό διάλογο, απέστειλε τα βασικά σημεία/θέσεις της Περιφέρειας Κρήτης για την επιτυχή ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας και σε ό,τι αφορά στο νησί, με έμφαση στη συνεργασία των συναρμόδιων φορέων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, την ανάπτυξη των σχέσεων αλληλεπίδρασης επισκεπτών με τον τοπικό πληθυσμό και την ενίσχυση των παραγωγών για την προμήθεια των κρουαζιερόπλοιων με τοπικά προϊόντα, τη συμβατότητα του επιβατικού και εμπορικού τομέα σε σχέση και με τις διατιθέμενες λιμενικές υποδομές και λιμενικές υπηρεσίες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Περιφέρεια Κρήτης παρακολουθεί τις εξελίξεις και την αξιοποίηση των συμπερασμάτων που προέκυψαν από το συνέδριο και των θεμάτων που τονίστηκαν από τους φορείς, με σκοπό να τα προωθήσει και να τα αξιοποιήσει, με δεδομένο ότι η Κρήτη μπορεί να αποτελέσει ως νησί στο κέντρο της Μεσογείου τόσο ένα «Home Port» όσο και «Destination Port» για όλες τις γραμμές κρουαζιέρας στη Μεσόγειο.

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook