Οι γερμανικές αποζημιώσεις στο «τραπέζι» της συνάντησης του Γερμανού πρέσβη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης

οι-γερμανικές-αποζημιώσεις-στο-τραπ-753689

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων που είναι αίτημα του ελληνικού λαού και της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της Ελλάδας, έθεσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο Γερμανό Πρέσβη στην Ελλάδα Γιενς Πλότνερ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Γερμανός Αξιωματούχος στην Περιφέρεια Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης μίλησε για το πάνδημο και δίκαιο αίτημα της κρητικής και της ελληνικής κοινωνίας, κάνοντας αναφορά και στην πρόσφατη συνάντηση των Προέδρων των δύο χωρών και στο διεκδικητικό πλαίσιο που έχει θέσει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν την ενίσχυση της συνεργασίας, με στόχο την προώθηση του τουρισμού της Κρήτης στην μεγάλη αγορά της Γερμανίας. Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην ιστορία, τον πολιτισμό και στις δυνατότητες ανάπτυξης του νησιού, επισημαίνοντας ότι η Κρήτη είναι ένας ποιοτικός και ασφαλής τουριστικός προορισμός. Επίσης συζητήθηκαν η προώθηση των ποιοτικών κρητικών προϊόντων στη γερμανική αγορά και οι συνεργασίες στον τομέα της καινοτομίας και της έρευνας.

Στη συνάντηση του Γερμανού Πρέσβη με τον Περιφερειάρχη παρόντες ήταν επίσης η Επίτιμη Πρόξενος της Γερμανίας στην Κρήτη Μαριάννα Ζουριδάκη και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Ραπτάκης.

Να σημειωθεί τέλος ότι ο κ. Πλότνερ επισκέφθηκε την Περιφέρεια στο πλαίσιο της αποψινής παρουσίας του σε τιμητική εκδήλωση της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης που θα γίνει στο Ηράκλειο.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook