Οι Αμερικανοί έτρεξαν να αγοράσουν όπλα πριν την εκλογή Τραμπ

Σε ύψη ρεκόρ έφτασαν τον Οκτώβριο οι πωλήσεις όπλων στις ΗΠΑ καθώς οι φίλοι της οπλοκατοχής έσπευσαν στα καταστήματα για την αγορά πιστολιών και τουφεκίων διαφόρων τύπων, υπό το φόβο της πιθανής εκλογής της Χίλαρι Κλίντον στο Λευκό Οίκο και το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στην κατοχή όπλων.

Τώρα οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων αυτών προβληματίζονται για το αν θα πετύχουν τις πωλήσεις ρεκόρ του Δεκεμβρίου 2015. Ωστόσο η εμπορική κίνηση στα καταστήματα όπλων μειώθηκε δραματικά μετά την προεδρική εκλογική του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποστηρίζει την οπλοκατοχή.

Οι μετοχές της κοινοπραξίας παραγωγής όπλων Smith & Wesson Holding Corp μειώθηκαν κατά 15%, παρά την ανάκαμψη τους την τελευταία εβδομάδα, ενώ οι μετοχές της εταιρίας παραγωγής όπλων Sturm Ruger & Company μειώθηκαν επίσης κατά 17%.

Όπως κι άλλοι τομείς του εμπορίου λιανικής στις ΗΠΑ οι πωλήσεις όπλων αυξάνονται κατά την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα. Το επίκεντρο του εμπορικού ενδιαφέροντος είναι η Black Friday μία ημέρα μετά τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών, την τελευταία Πέμπτη του Νοεμβρίου. Οι πωλήσεις όπλων, είχαν σημειώσει αύξηση ρεκόρ τη συγκεκριμένη μέρα της προηγούμενης χρονιάς.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ