Οι ένστολοι «ανοίγουν το χορό» των κινητοποιήσεων

οι-ένστολοι-ανοίγουν-το-χορό-των-κιν-167894

enstoloi dethΔιαμαρτυρία στις 6 σήμερα το απόγευμα στην πλατεία του Λευκού Πύργου θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία των συνδικαλιστικών οργανώσεων των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών, που ανοίγουν την αυλαία των κινητοποιήσεων ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ.

Αύριο στις 10.30 το πρωί καθηγητές σε διαθεσιμότητα θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Αγίας Σοφίας και θα κάνουν πορεία προς το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», όπου ο πρωθυπουργός θα θα εγκαινιάσει την 79η ΔΕΘ.

Για τις 6 αύριο το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί τέσσερα συλλαλητήρια. Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν σε συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου. Στο συλλαλητήριο θα πάρει μέρος και το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής βουλευτές του κόμματος.

Το ΠΑΜΕ καλεί στην πλατεία Αριστοτέλους και το «παρών» θα δώσει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς καλούν σε συγκέντρωση στην Καμάρα και οι επιτροπές αγώνα κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καταφθάνουν στη Θεσσαλονίκη και θα σχηματίσουν κλοιό προστασίας γύρω από τη Διεθνή Έκθεση, κατά την ομιλία του πρωθυπουργού το πρωί στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» και το απόγευμα που θα είναι σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας είπε ότι ο στόχος είναι να επικρατήσει ασφάλεια και τάξη χωρίς υπερβολές και αστυνομοκρατία.
Από την πλευρά τους τα συνδικάτα έχουν διαμηνύσει ότι το συλλαλητήριό τους θα είναι μαζικό, μαχητικό και ειρηνικό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook