Κρήτη | Της βγήκε «ξινή» η κληρονομιά

«Ξινή» βγήκε η κληρονομιά για μια Kρητικιά, καθώς μετά το θάνατο του πατέρα της, κληρονόμησε τόσο την περιουσία, όσο και… τα χρέη του!

Η άνεργη 37χρονη Κρητικιά ήταν εγγυήτρια στα 3 δάνεια του πατέρα της, συνολικού ποσού χρέωσης 282.500 ευρώ και μοναδική κληρονόμος του αποβιώσαντος πατέρα της, σε μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Όπως αναφέρει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών:

Ανακούφιση έφερε η Προσωρινή Διαταγή, που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου, για μία 37χρονη Κρητικιά δανειολήπτρια, η οποία υπήρξε εγγυήτρια στα δάνεια του πατέρα της, συνολικού ποσού χρέωσης 282.500 ευρώ, σε τρία δάνεια, αλλά σε μία πιστώτρια τράπεζα.

Αφετέρου μοναδική κληρονόμος του αποβιώσαντος πατέρα της, σε μεγάλη ακίνητη περιουσία (διαμερισμα στα Μελίσσια Αττικής αντικειμενικής αξίας 93.000 ευρώ,ακίνητο στα Μάλια, Δήμου Χερσονήσου, Ηρακλείου Κρήτης,αντικειμενικής αξίας 175.638,07 ευρώ, ακίνητο στου Παπάγου Αττικής (οικία,αποθήκη, πάρκινγκ ) ,αντiκειμενικής αξίας 218.000 ευρώ ,καθώς και Ι.Χ επιβατηγό αυτοκίνητο.

Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για μία άνεργη οφειλέτρια, η οποία συμμετέχει στον δανεισμό ,ως εγγυήτρια, ηλικίας 37 ετών , από τα Μάλια του Δήμου Χερσονήσου ,Ηρακλείου Κρήτης, η οποία με τον θάνατο του πατέρα τη,ς βρέθηκε κατ ουσίαν στο “κενό” καθώς υπήρξε εγγυήτρια σε μεγάλο δανεισμό του πατέρα της , η ίδια σήμερα είναι άνεργη, παλαιότερα είχε κατάστημα τουριστικών ειδών- είδη λαϊκής τέχνης, αλλά λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης και ύφεσης, έκλεισε η επιχείρησή της , πράγμα που της στέρησε την δυνατότητα να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις, ως εγγυήτρια και ζήτησε να ρυθμίσει τα χρέη της, εντασσόμενη στο ν.3869/2010,μέσω της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας είναι και μέλος.

Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει είναι:
Διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία, από κληρονομιά του πατέρα της
Το Ειρηνοδικείο του Χαλανδρίου , με την ημερ 23- 3 -2017 Προσωρινή Διαταγή του, στο πλαίσιο των ασφαλιστικών μέτρων (προσωρινή διαταγή).

Αποφάσισε:
-Χορηγεί Προσωρινή Διαταγή στην αιτούσα
-Διατάσσει την διατήρηση της πραγματικής και νομικής περιουσίας της αιτούσας και αναστέλλει τα καταδιωκτικά μέτρα εκ μέρους της τραπεζας εις βάρος της της δανειολήπτριας , μέχρι την εκδίκαση της κυρίας αίτησης, υπό τον όρο καταβολής ,από την αιτούσα το ποσό των 100 ευρώ ,μηνιαίως, συμμέτρως διανεμόμενο μεταξύ των απαιτήσεων των δανειακών συμβάσεων.

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ,ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΚΤΗΝΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ..
    2.ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ