«Ξεμπούκωσε» και πάει… φορστάτη στα μπαράζ η Εθνική

ξεμπούκωσε-και-πάει-φορστάτη-στα-μ-596895

Με τον Μήτρογλου να σκοράρει δις και τους Τοροσίδη, Γιαννιώτα να προσθέτουν από ένα, η Ελλάδα επικράτησε 4-0 του Γιβραλτάρ και πήρε τη 2η θέση!

Ο Μήτρογλου «πυροβόλησε» δις προς την αντίπαλη εστία, με τους Τοροσίδη και Γιαννιώτα να σκοράρουν και αυτοί. Φοβερό ματς από Μάνταλο, Φορτούνη, Μήτρογλου από τα πόδια των οποίων πέραν οι περισσότερες φάσεις!

  • Το ματς

Νωθρό ξεκίνημα για την Ελλάδα στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Μίχαελ Σκίμπε δυσκολεύονταν να διασπάσουν την καλοστημένη άμυνα του Γιβραλτάρ, δεν έφτιαχναν καθαρές ευκαιρίες και το πρώτο τέταρτο πέρασε με την Εθνική να απειλεί με μια κεφαλιά του Σταφυλίδη που πέρασε άουτ. Όσο περνούσαν τα λεπτά η γαλανόλευκη άρχιζε να ανεβάζει την απόδοσή της, να κυκλοφορεί γρήγορη την μπάλα και με καλο passing game να δημιουργεί προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

Το σουτ του Φορτούνη στο 21′ πέρασε λίγο άουτ, ενώ ο πορτιέρε του Γιβραλτάρ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια την εκτέλεση φάουλ του Λάζαρου επτά λεπτά μετά. Μάνταλος, Φορτούνης άρχιζαν να μπαίνουν περισσότερο στο ματς, βρισκόντουσαν εξαιρετικά και από τους δύο ξεκίνησε το γκολ της Εθνικής. Μετά από ωραία συνεργασία των δύο, ο Μάνταλος άλλαξε για τον Ζέκα, ο οποίος έκανε καλοζυγισμένη σέντρα, με τον Τοροσίδη να σκοράρει με σεντερφορίσια κεφαλιά για το 1-0. Και αυτό το σκορ παρέμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, με την Ελλάδα να έχει ορισμένες υποψίες φάσεων για να πετύχει και ένα δεύτερο τέρμα.

Εντελώς άλλη η εικόνα της Εθνικής μας στο δεύτερο μέρος. Σοβαρή, με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα που θα της έλυνε τα πόδια από το άγχος! Οι παίκτες του Σκίμπε απείλησαν με διαδοχικά κόρνερ και κεφαλιές του Παπαδόπουλου και του Παπασταθόπουλου και στο 61′ η γαλανόλευκη κλείδωσε το ματς. Μετά από εξαιρετική συνεργασία, με την μπάλα να περνάει από τα πόδια των Ζέκα, Φορτούνη, Μάνταλου, ο τελευταίος έσπασε για τον Μήτρογλου που έγραψε το 2-0. Δύο λεπτά μετά δε, ο Μητρο-γκόλ ξαναχτύπησε. Έπειτα από νέα ωραία συνεργασία, ο Τοροσίδης έσπασε στον σέντερ φορ της Μαρσέιγ- πλέον- και αυτός σκόραρε εκ νέου.

Η Ελλάδα είχε κλειδώσει τη νίκη και τη συμμετοχή στα μπαράζ, ο Σκίμπε έκανε τις αλλαγές του και μία από αυτές, ο Γιάννης Γιαννιώτας, σκόραρε το τέταρτο τέρμα της Εθνικής. Τζιόλης και Σταφυλίδης έπαιξαν το ένα-δύο, ο δεύτερος έκανε το γύρισμα και ο Γιαννιώτας με κεφαλιά διαμόρφωσε το 4-0. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους περίπου 13 χιλιάδες φίλους της Εθνικής να αποθεώνουν τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο για την δεύτερη θέση και το επίτευγμά τους, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τα μπαράζ!

Πηγή: sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook