Ξεκίνησε το γεύμα των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό | «Σε βλέπω μαυρισμένο» | Οι διάλογοι και το μενού

ξεκίνησε-το-γεύμα-των-πολιτικών-αρχηγ-271058

Ξεκίνησε πριν από λίγα λεπτά το γεύμα που παραθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, με αφορμή την 41η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μενού, εκτός από συζήτηση για τα τρέχοντα, περιλαμβάνει χταπόδι ξυδάτο ως πρώτο πιάτο με σαλάτα, λαβράκι ως κύριο και τούρτα παγωτό ως επιδόρπιο. Από το μενού δεν λείπουν και τα φρούτα, ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί και ο κ. Παυλόπουλος συνοδεύουν το γεύμα τους με λευκό κρασί.

Προσερχόμενοι οι πολιτικοί αρχηγοί δεν έκαναν δηλώσεις, με εξαίρεση τον Θανάση Παφίλη (εκπροσωπεί το ΚΚΕ, καθώς ο γ.γ. του κόμματος λείπει σε περιοδεία στην περιφέρεια). «Συμμετέχω στη συμβολική εκδήλωση που διοργανώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποκλειστικά για την 41η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας», είπε ο κ. Παφίλης προσερχόμενος, ενώ αμέσως αφότου εισήλθε στο Προεδρικό σε ερώτηση για το αν το σημερινό γεύμα έχει μορφή άτυπου συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ είπε: «Ρε παιδιά, εμείς δεν υπογράψαμε, δεν συμφωνήσαμε, τα έχουμε ξεκαθαρίσει αυτά, δεν χρειάζεται άλλη σύσκεψη αρχηγών».

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης έβγαλε και είδηση όταν απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το τι γίνεται με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι ελπίζει ο κ. Τσίπρας να βρει την τόλμη να την καθαιρέσει. «Εμείς είμαστε θεσμικοί και όταν τη στηρίξαμε μας το ζήτησε ως χάρη», προσέθεσε, υπονοώντας ότι το Ποτάμι δεν προτίθεται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής.

Πάντως, ενδεικτικός του χαλαρού κλίματος που επικρατεί στο σημερινό γεύμα είναι ο διάλογος μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Σταύρου Θεοδωράκη κατά την είσοδο του πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο:

– Τσίπρας: Σε βλέπω μαυρισμένο…

– Θεοδωράκης: Εγώ έχω σκούτερ.

– Τσίπρας: Αρα είναι της οικοδομής το μαύρισμα.

Οσο για τον Πάνο Καμμένο, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον άλλοτε σύντροφό του (στα χρόνια του προέδρου των ΑΝΕΛ στη ΝΔ) Βαγγέλη Μεϊμαράκη. «Αισθάνομαι καλύτερα με εσένα και υπάρχει καλύτερο επίπεδο συνεννόησης πια», είπε ο κ. Καμμένος στον πρόεδρο της ΝΔ, ρίχνοντας το… καρφί του για τον Αντώνη Σαμαρά.

Παυλόπουλος: Παρά τις διαφορές σας αρθήκατε στο ύψος των περιστάσεων 

«Ό,τι διαφορές και αν υπάρχουν αποδείξατε όλο αυτό το διάστημα ότι αρθήκατε στο ύψος των περιστάσεων. Και αυτό είναι κάτι το οποίο το γνωρίζει ο Ελληνικός Λαός» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος τους Πολιτικούς Αρχηγούς.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος παρατήρησε ότι «αυτό σηματοδοτεί τη μεγάλη πορεία του Τόπου, αυτή την δύσκολη πορεία» και πρόσθεσε ότι «αυτό άλλαξε την εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό και στο εξωτερικό».

Κλείνοντας, ο κ. Παυλόπουλος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά για την ημέρα και τόνισε ότι «αυτή η συνάντησή μας τιμά και την ημέρα, αλλά έχει και τον συμβολισμό της αποκατάστασης της Δημοκρατίας».

Πρώτος, στο Προεδρικό Μέγαρο, προσήλθε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης που αντικαθιστά τον κ. Δημήτρη Κουτσούμπα που είναι σε περιοδεία. Δεύτερος προσήλθε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μειμαράκης μόλις «αναβαθμισμένος» από την Πολιτική Επιτροπή του κόμματός του και ακολούθως ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Τέταρτος σε σειρά προσήλθε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, επόμενη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Τελευταίος στις 2.15 ακριβώς προσήλθε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ένα λεπτό αργότερα μπήκε στην αίθουσα που γίνεται το γεύμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Το γεύμα δίνεται δύο ημέρες μετά την ψήφιση της δεύτερης δέσμης μέτρων από τη Βουλή και ενώ η διαπραγμάτευση για την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου έχει ξεκινήσει. Ετσι, οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν ξανά για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο, που πιστεύει στην ανάγκη της εθνικής ενότητας, καθώς και στην αδιατάρακτη πορεία της Ελλάδας εντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του ευρώ. Έτσι αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον η συνάντηση, η οποία δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε μια άτυπη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, και όχι απλά σε ένα τυπικό γεύμα για την επέτειο.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook