«Να σταματήσουν τα έργα στα Θοδωρού» | Ανοιχτή επιστολή σε Σκουλάκη και Διεύθυνση Δασών

να-σταματήσουν-τα-έργα-στα-θοδωρού-α-156649

thodorouΝα σταματήσουν τα έργα στο νησάκι «Τα Θοδωρού», ζητούν με ανοιχτή επιστολή τους προς το δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη και τη Διευθύντρια Δασών Χανίων κα Π. Σκλαβάκη φορείς και οργανώσεις των Χανίων.

Η επιστολή που κοινοποιείται και σε άλλους παραλήπτες αναφέρει τα εξής:

«ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς

1.Δήμαρχο Χανίων κ. Μ. Σκουλάκη

2.Διευθύντρια Δασών Χανίων κα Π. Σκλαβάκη               Χανιά 16.07.14

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1.Νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Χανίων κ. Α. Βάμβουκα

2. Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σ. Αρναουτάκη

3. Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Α. Βουλγαράκη

4. Τ.Ε.Ε. Δ. Κρήτης

5.Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων

6..Βουλευτές Νομού Χανίων

ΘΕΜΑ: ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΟΔΩΡΟΥ

Κύριε Δήμαρχε,

Κυρία Δασάρχη ,

Η  απόφαση του Δήμου Χανίων να προχωρήσει σε » παρεμβάσεις αξιοποίησης » του μικρού  νησιού των Αγίων Θεοδώρων ή Θοδωρού προκάλεσε  και συνεχίζει να προκαλεί τις έντονες ανησυχίες περιβαλλοντικών και οικολογικών φορέων  αλλά και πολλών πολιτών.

Επειδή

το νησί έχει συμπεριληφθεί στο  Ευρωπαϊκό οικολογικό Δίκτυο NATURA 2000 που σαν στόχο του έχει να διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη διατήρηση των πιο πολύτιμων και των πλέον απειλούμενων ειδών και το οποίο  λειτουργεί με ευθύνη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος

Επειδή

Η μελέτη αξιοποίησης του νησιού, δεν τέθηκε σε διαβούλευση   και δεν ενημερώθηκαν   η τοπική κοινωνία, οι περιβαλλοντικοί , οικολογικοί  και οι επιστημονικοί φορείς.

Επειδή

Το νησί αποτελεί καταφύγιο για τον απειλούμενο με εξαφάνιση κρητικό  αίγαγρο και γενικότερα ζώων της άγριας ζωής  και ο πέριξ του νησιού χώρος  αποτελεί επίσης καταφύγιο της χελώνας Καρέτα Καρέτα.

Επειδή

Την απόφαση για το μάλλον του μικρού νησιού πρέπει να την πάρει πρωτίστως η κοινωνία και οι καθ΄  ύλην αρμόδιοι φορείς της

Για τους λόγους ζητάμε

1. να σταματήσουν πάραυτα  τα έργα  » αξιοποίησης » του νησιού  μέχρι να αποφανθούν οι φορείς και η κοινωνία.

2 να δοθούν  στην Προσωρινή  Οργανωτική Επιτροπή για τα Θοδωρού ,οι μελέτες  και τα σχέδια αξιοποίησης το συντομότερο δυνατόν.

3.Να απαντήσει η Διευθύντρια Δασών Νομού Χανίων  για το αν έδωσε ή όχι και τι είδους άδεια  στον Δήμο Χανίων για να προχωρήσει  σε έργα πάνω στο νησί Θοδωρού.

Τέλος επειδή ως πολίτες αυτής της καθημαγμένης χώρας βλέπουμε να ξεπουλιούνται  και να παραδίδονται άνευ όρων τα πάντα  στην χώρα μας , καλούμε τους   πολίτες ,τους  κοινωνικούς και οικολογικούς  φορείς να συσπειρωθούν και συστρατευθούν μαζί μας ώστε όλοι μαζί να  δημιουργήσουμε ένα κίνημα υπεράσπισης της φύσης,  του περιβάλλοντος ,της ήμερης και άγριας πανίδας και χλωρίδας  και ειδικότερα για το νησάκι των Θοδωρού.

Για τον Σύλλογο Φίλων του Βυθού Χανίων

Χάρης Καραβαράκης

Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη

Για την Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων

Βαγγέλης Κατσανέβάκης

Σημείωση

Ένας ακόμη μεγάλος Περιβαλλοντικός Οργανισμός η MEDASSET, Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών   ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και συστρατεύεται δίπλα μας.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook