Νέο «γαλάζιο» αντάρτικο στον Πειραιά | Η ΝΔ κινδυνεύει με πανωλεθρία

νέο-γαλάζιο-αντάρτικο-στον-πειραιά-108696

nea dimokratiaΣυναγερμός έχει σημάνει εκ νέου στη Λεωφόρο Συγγρού, καθώς τα αντάρτικα ψηφοδέλτια σε Περιφέρειες και Δήμους ξεπηδούν σχεδόν σε κάθε περίπτωση, μειώνοντας τις ελπίδες των επίσημων «γαλάζιων» υποψηφίων.

Ποιός είναι ο νεαρός Μελάς

Σειρά έχει αυτή τη φορά ο Δήμος Πειραιά, με τον νυν «γαλάζιο» Δήμαρχο, Βασίλη Μιχαλολιάκο, να αντιμετωπίζει ένα πρώτου μεγέθους πολιτικό πρόβλημα μετά την ανακοίνωση του Γιάννη Μελά, πρώτου δημοτικού του συμβούλου σε σταυρούς ότι κατέρχεται ως ανεξάρτητος υποψήφιος για τη Δημαρχία.

Ο Γιάννης Μελάς είναι γιός του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παναγιώτη Μελά και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η υποψηφιότητα του θα έχει τη στήριξη του κόμματος του Πάνου Καμμένου. Ο κ. Μελάς στη χθεσινή του δήλωση αποκάλυψε τα κρυφά του όπλα για το Λιμάνι και το ποιον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται να πλήξει την υποψηφιότητα του Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Αφού υπογραμμίζει την ανάγκη της διαμόρφωσης μιας πλατιάς συμμαχίας πολιτών, που οραματίζονται το αύριο για τον Πειραιά τονίζει:

«Ασφαλώς από μία τέτοια προσπάθεια, όπου θα συμμετέχουν όλες οι δημιουργικές δυνάμεις της πόλης δεν μπορεί να λείπει ο Ολυμπιακός Πειραιώς, η ομάδα, που μεταφέρει το όνομα «Πειραιάς» σε όλον τον κόσμο και μας κάνει υπερήφανους».

Η συγκεκριμένη αποστροφή ερμηνεύεται και ως αιχμή κατά του Βασίλη Μιχαλολιάκου, του οποίου οι σχέσεις με την ηγεσία της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν διανύουν και την καλύτερη τους περίοδο. Εάν, μάλιστα, επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι την υποψηφιότητα Μελά σκέφτονται να στηρίξουν δια της συμμετοχής τους στο ψηφοδέλτιο και στελέχη είτε της διοίκησης της ΠΑΕ είτε πρόσωπα ερυθρόλευκων αποχρώσεων, όπως ο Γιάννης Μώραλης τότε η απειλή κατά της υποψηφιότητας Μιχαλολιάκου είναι κάτι παραπάνω από ορατή.

Το νέο γαλάζιο ρήγμα προκαλεί πονοκέφαλο στη Λεωφόρο Συγγρού, καθώς ακόμη ένα προπύργιο της ΝΔ καθίσταται ευάλωτο αλλά προκαλεί και ευφορία στον ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπει πλέον τις ελπίδες του υποψηφίου του, Θοδωρή Δρίτσα, να αναπτερώνονται.
Πειραιάς, όπως λέμε Δήμος Αθήνας και Περιφέρεια Θεσσαλονίκης

Ο Πειραιάς, αν επιβεβαιωθεί και ισχυροποιηθεί η υποψηφιότητα Μελά στον Δήμο, θα είναι το τρίτο κατά σειράν φιάσκο της ΝΔ. Το πρόβλημα ξεκίνησε από την περιφέρεια Θεσσαλονίκης, όταν, για άγνωστο λόγο, η ΝΔ προτίμησε να δώσει το χρίσμα στον πρώην υπουργό Γιάννη Ιωαννίδη και να «αδειάσει» τον νυν περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος κατέθεσε υποψηφιότητα ως «αντάρτης».

Λανθασμένοι επικοινωνιακοί και πολιτικοί χειρισμοί καταλογίζονται και στην περίπτωση του Δήμου Αθήνας. Μετά από διαβουλεύσεις μηνών, ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να δώσει το χρίσμα στον Αρη Σπηλιωτόπουλο, αναγκάζοντας έτσι τον Νικήτα Κακλαμάνη να κατέλθει ως «αντάρτης».

Στελέχη της ΝΔ ανησυχούν για τις εξελίξεις στις αυτοδιοικητικές εκλογές και αναφέρουν ότι αν χαθούν τα προπύργια, σε συνδιασμό με αναμενόμενο ισχνό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, τότε οι εξελίξεις στο κόμμα θα είναι αρνητικές.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook