Νέα Υόρκη: Ελληνίδα δασκάλα απολύθηκε γιατί κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση σε μαθητές

νέα-υόρκη-ελληνίδα-δασκάλα-απολύθηκε-183907

ImageHandlerΤο γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες μέρες η είδηση ότι Ελληνίδα δασκάλα που δίδασκε σε ένα από τα ακριβότερα και δημοφιλέστερα νηπιαγωγεία της Νέας Υόρκης απολύθηκε όταν κατήγγειλε στους προϊσταμένους της ότι ένας 22χρονος που έκανε εκεί την πρακτική του παρενοχλούσε σεξουαλικά μικρούς μαθητές.

Η υπόθεση έχει απασχολήσει τόσο τα αμερικανικά όσο και τα δανέζικα ΜΜΕ, καθώς τα εμπλεκόμενα μέρη προέρχονται από τρεις διαφορετικές χώρες.

Ολα ξεκίνησαν όταν η Ελληνοαμερικανίδα δασκάλα Μαριάντζελα Κεφαλά παρατήτηρε πως ο 22χρονος Μάλτε Τόμσεν, με καταγωγή από την Δανία έκανε ανάρμοστες χειρονομίες στους μικρούς μαθητές. Οπως αναφέρει στο New Greek TV ο δικηγόρος της δασκάλας: «Η πελάτισσά μου είδε τον εκπαιδευόμενο να απλώνει τα χέρια του σε παιδάκια νηπιαγωγείου, με τρόπο που θεώρησε ότι ήταν ανάρμοστος».

Η κ. Κεφαλά αμέσως ενημέρωσε την προϊστάμενή της, η οποία με τη σειρά της μετέφερε την καταγγελία σε δυο αρμόδια στελέχη του σχολείου. Η συμπεριφορά τους όμως εξέπληξε την Ελληνίδα εκπαιδευτικό, καθώς, όπως ισχυρίζεται, την αποθάρρυναν από το να καταγγείλει το περιστατικό στην Αστυνομία, ενώ, μετά από μια εσωτερική έρευνα – η οποία θεωρήθηκε ανεπαρκής από τις Αρχές – έβγαλαν το πόρισμα ότι δεν τελέστηκε κανένα αδίκημα και δεν προχώρησαν σε κανένα περιοριστικό μέτρο κατά του 22χρονου. Αντίθετα, επέκτειναν την συνεργασία μαζί του, θεωρώντας ότι δεν διέπραξε κάτι το μεμπτό. Κατόπιν τούτου, τερμάτισαν πρόωρα την σύμβαση με την Μαριάντζελα Κεφαλά, που έμεινε άνεργη.

Το παρήγορο στην υπόθεση αυτή είναι πως η Αστυνομία και οι Δικαστικές Αρχές δεν αντιμετώπισαν με τον ίδιο τρόπο την καταγγελία. Αντίθετα, προχώρησαν στην σύλληψη του 22χρονου, με τον δικαστή να διατάζει την προφυλάκισή του με εγγύηση ύψους 400.000 δολαρίων. Ο νεαρός οδηγήθηκε στις φυλακές του Rikers Island, με την οικογένειά του να υποθηκεύει περιουσιακά στοιχεία για να καταβάλει τελικά το ποσό και να τον αποφυλακίζει.

Σύμφωνα με το σχετικό δικαστικό έγγραφο, ο Τόμσεν άγγιξε τα παιδάκια στα οπίσθια και τα ανάγκασε με την σειρά του να αγγίξουν τα δικά του γεννητικά όργανα.

«Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι πως οι ιθύνοντες του σχολείου – το οποίο έχει ετήσια δίδακτρα ύψους 25.000 δολαρίων – δυσαρεστήθηκαν ιδιαίτερα με τον θόρυβο που έγινε και θεώρησε ότι η καταγγελία τους ντρόπιασε. Είναι η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω. Είναι φοβερό το γεγονός ότι απέλυσαν μια νεαρή δασκάλα για αυτόν τον λόγο», σχολίασε ο δικηγόρος της κ. Κεφαλά, ο οποίος κατέθεσε αγωγή εναντίον του σχολείου για λογαριασμό της πελάτισσάς του, διεκδικώντας αποζημίωση και όλα τα νόμιμα δικαιώματά της, εφόσον αποδείξει ότι η απόλυση ήταν άδικη.

«Η κ. Κεφαλά απολύθηκε σε μια περίοδο κατά την οποία δεν μπορούσε να βρει δουλειά σε κάποιο άλλο σχολείο. Συνεπώς, θα πρέπει να διεκδικήσει τους μισθούς που έχασε με τους ανάλογους τόκους. Παράλληλα, όμως, απώτερος στόχος δικός μας είναι να διεκδικήσουμε το δικαίωμα των δασκάλων να καταγγέλλουν αυτές τις συμπεριφορές στα σχολεία, χωρίς να φοβούνται ότι θα απολυθούν. Είμαι πατέρας ο ίδιος, έχω τρία παιδιά και είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως αυτό που έκανε η κ. Κεφαλά είναι απολύτως σωστό», συνεχίζει ο κ. Μπόιντ.

Πάντως, η Ελληνίδα δασκάλα είχε καταγράψει τις περίεργες συναναστροφές του 22χρονου στο κινητό της τηλέφωνο αλλά, κατόπιν συμβουλής δικηγόρου, τις έδειξε στην Αστυνομία και όχι στους προϊσταμένους της.

Η υπόθεση έχει απασχολήσει τα μεγάλα ΜΜΕ της Νέας Υόρκης, μεταξύ των οποίων και την εφημερίδα New York Times. Ομως, έφτασε μέχρι και την Δανία, όπου τα εκεί Μέσα Ενημέρωσης συνομίλησαν με την οικογένειά του.

Από την πλευρά του ο Τόμσεν υποστηρίζει ότι είναι το θύμα της υπόθεσης, καθώς κλήθηκε να αντιμετωπίσει «μια δασκάλα που έκανε μονίμως παράπονα για τους συναδέλφους της» και ντετέκτιβ οι οποίοι «…τον πίεζαν να ομολογήσει κάτι που δεν έκανε…».

Τέλος όλα αυτά τα απίστευτα συνέβησαν στον χώρο ενός εκ των δημοφιλέστερων – και ακριβότερων – ιδιωτικών σχολείων της Νέας Υόρκης: Του ενός από τα τρία παραρτήματα των International Pre Schools.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook