Νέα στοιχεία για τη διπλή δολοφονία στην Κύπρο: Τι αποκάλυψε ο 22χρονος ύποπτος

Μέσα σε μια μοτοσυκλέτα έκρυψε τα παπούτσια και το σάλι που φορούσε ο 22χρονος ύποπτος το βράδυ του στυγερού εγκλήματος στο Στρόβολο, ενώ τα ρούχα τα είχε πετάξει σε κάλαθο σκουπιδιών στο πάρκο του Αγίου Δημητρίου και δεν έχουν εντοπιστεί.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αποφάσισε σήμερα την ανανέωση του διατάγματος κράτησης του για τη διπλή δολοφονία της 19ης Απριλίου του ζεύγους Χατζηγεωργίου.

Ο 22χρονος, σύμφωνα με την Αστυνομία, παραδέχθηκε ότι είναι το πρόσωπο που μετέβη στο σπίτι των θυμάτων με τον 33χρονο ύποπτο και εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο εισήλθε σε αυτό, ότι δηλαδή μπήκε από την κουζίνα, αφού του άνοιξε ο 33χρονος ύποπτος και ακολούθως ότι ανέβηκε μαζί του στο δωμάτιο των θυμάτων, όπου αντίκρισε τα θύματα, που ήταν ήδη νεκρά.

Ο 22χρονος βρέθηκε σήμερα ενώπιον δικαστηρίου, το οποίο αποφάσισε την ανανέωση του διατάγματος κράτησης του, για άλλες οκτώ ημέρες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα στο δικαστήριο ο επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας που διερευνά την υπόθεση, μετά από υποδείξεις του υπόπτου, τα παπούτσια και το σάλι με το οποίο είχε καλυμμένο το πρόσωπο του την ημέρα του φόνου εντοπίστηκαν μέσα σε μια μοτοσυκλέτα που βρισκόταν σε σημείο της Λευκωσίας.

Ο 22χρονος ανέφερε επίσης στους ανακριτές της υπόθεσης ότι τα ρούχα που φορούσε το βράδυ του εγκλήματος τα είχε πετάξει σε κάλαθο σκουπιδιών στο πάρκο του Αγίου Δημητρίου. Η Αστυνομία μετέβη στο συγκεκριμένο σημείο χωρίς ωστόσο να βρει οτιδήποτε.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο 22χρονος υπέδειξε την Αστυνομία το σημείο που παρακολουθούσαν μαζί με τον 33χρονο την οικία των θυμάτων και το σημείο που εισήλθαν εντός της οικίας. Τους υπέδειξε επίσης τη διαδρομή που ακολούθησαν πριν και μετά το φόνο.

Αναφέρθηκε επίσης ότι από την ημέρα που εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο ο ύποπτος προβάλλει διαφορετικούς ισχυρισμούς από τους αρχικούς και δεν συνεργάζεται με την Αστυνομία.

Για την ίδια υπόθεση τελούν υπό κράτηση ο 33χρονος, που παραδέχτηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, σε γραπτή κατάθεσή του ότι σκότωσε τα δύο θύματα, ο ετεροθαλής αδερφός του 33χρονου και η 21χρονη συμβία του 33χρονου.

Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση που αφορά στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για φόνο, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης και κλοπής, της εισόδου ενόπλου με σκοπό την κλοπή, της εισόδου στην οικία με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος, της απαγωγής και της απαγωγής με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, της κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων και επιθετικών οργάνων και το αδίκημα της αυτουργίας.

Πηγή: Καθημερινή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ