Νέα αποχή των συμβολαιογράφων της Κρήτης από τους πλειστηριασμούς

Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας και του ίδιου του κλάδου τους, ζητούν οι Συμβολαιογράφοι της Κρήτης, οι οποίοι ξεκινούν νέα πολύμηνη αποχή των  από τους πλειστηριασμούς.

Ειδικότερα, στο κείμενο τους αναφέρουν τα εξής:”Τα καθήκοντα του συμβολαιογράφου κατά τη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης και της διεξαγωγής των πλειστηριασμών, όπου μετέχει υπό την ιδιότητα του άμισθου δημόσιου λειτουργού, προβλέπονται από τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και τον Κώδικα Συμβολαιογράφων, η συμμετοχή του δε, στη διαδικασία αυτή έχει θεσπιστεί με αποκλειστικό σκοπό την τήρηση της νομιμότητας και την προστασία των εμπλεκομένων με αυστηρά καθοριζόμενες διαδικασίες, προθεσμίες και συνέπειες.

Παρά ταύτα στην παρούσα συγκυρία της κρίσης που βιώνει η χώρα μας, εμείς οι συμβολαιογράφοι έχουμε γίνει ο μοναδικός στόχος από συλλογικότητες και μεμονωμένα άτομα και βιώνουμε τα γνωστά στο ευρύ κοινό θλιβερά γεγονότα στις αίθουσες των Ειρηνοδικείων σε βάρος της προσωπικότητας, της τιμής και της αξιοπρέπειας μας. Κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευσή του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η αποχή των συμβολαιογράφων – μελών του από τη διενέργεια πλειστηριασμών μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, με αιτήματα:

1. Την αποτελεσματική προστασία των συμβολαιογράφων ως επί του πλειστηριασμού υπαλλήλων από τα τα έντονα επεισόδια, που προκαλούνται από διάφορες συλλογικότητες κατά τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών.

2. Την ουσιαστική προστασία της πρώτης κατοικίας, της περιουσίας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και μεγάλου μέρους των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών, με τη θέσπιση λυσιτελών νομοθετικών μέτρων.

3. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να καταστεί αποκλειστικός κύριος διαχειριστής και υπεύθυνος για τη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Μέχρι να λυθούν τα παραπάνω προβλήματα η αποχή κρίνεται επιβεβλημένη, προκειμένου να διατηρήσουμε την προσωπική μας αξιοπρέπεια και την επαγγελματική μας αξιοπιστία”.

zarpanews.gr

loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ