Μπορεί το πορνό εικονικής πραγματικότητας να βελτιώσει τη σεξουαλική ζωή;

Μια ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Newcastle αποκάλυψε ότι η αύξηση της ζήτησης των τεχνολόγων εικονικής πραγματικότητας έχει οδηγήσει σε μια νέα αγορά πορνογραφίας, η οποία μπορεί να βοηθήσει τη σεξουαλική ζωή των ζευγαριών.

Ειδικότερα, η νέα τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα στους συντρόφους να διερευνήσουν τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις σε μια εικονική πραγματικότητα πριν τις δοκιμάσουν στην πραγματική ζωή. Τονίζεται, μάλιστα, πως το πορνό εικονικής πραγματικότητας είναι μια αισθητηριακή εμπειρία που το άτομο ζει σε πρώτο πρόσωπο έχοντας την αίσθηση ότι συμμετέχει πραγματικά το ίδιο σε αυτή και δεν παραμένει παρατηρητής. Η τεχνολογία είναι τέτοια, που δίνει σε κάθε χρήστη τον κατάλληλο χαρακτήρα για να εξερευνήσει τις φαντασιακές του επιθυμίες. Ο χαρακτήρας έχει ακριβώς την εμφάνιση και τη δράση που το άτομο επιθυμεί.

Οι ερευνητές έκαναν λόγο για μαρτυρίες ατόμων των οποίων οι σύντροφοι έμαθαν για τη χρήση του πορνό εικονικής πραγματικότητας και αντί να θυμώσουν θέλησαν να διερευνήσουν μαζί τις εικονικές σεξουαλικές φαντασιώσεις. Το αποτέλεσμα ήταν να έχουν μια πολύ ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Παρά τις ενδείξεις που συνηγορούν υπέρ της θετικής επίδρασης του πορνό εικονικής πραγματικότητας στη σεξουαλική ζωή των ζευγαριών, οι ερευνητές επίσης προειδοποιούν για τους κινδύνους. Ο κόσμος της πορνογραφίας εικονικής πραγματικότητας δεν είναι αθώος, καθώς η φαινομενικά τέλεια εμπειρία που παρέχει μπορεί να είναι πολύ εθιστική. Εάν η χρήση της εικονικής πραγματικότητας φθάσει σε αυτό το επίπεδο, τότε η εμπειρία αλλάζει συνολικά. Σύμφωνα με τα ευρήματα, η ενασχόληση με το πορνό εικονικής πραγματικότητας στον βαθμό που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος έναντι της πραγματικής εμπειρίας τείνει να παίρνει περισσότερο τη μορφή σεξουαλικής απιστίας και δημιουργεί προβλήματα στο ζευγάρι.

Σε γενικές γραμμές βρέθηκε ότι για τους περισσότερους το πορνό εικονικής πραγματικότητας δίνει τη δυνατότητα για μια φαινομενικά τέλεια σεξουαλική εμπειρία, βασισμένη σε ένα σενάριο δύσκολα πραγματοποιήσιμο στην κανονική ζωή. Η εμπειρία αυτή μπορεί συχνά να δώσει ένα ερέθισμα ανανέωσης των σεξουαλικών πρακτικών στο ζευγάρι και να βελτιώσει τη σεξουαλική του ζωή. Υπάρχουν όμως και αυτοί που εμμένουν στην εικονική πραγματικότητα διευρύνοντας τα όρια της εμπειρίας και αναζητώντας ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση. Τα άτομα αυτά έχουν αυξημένο κίνδυνο να χάσουν τον έλεγχο και να αναπτύξουν εθισμό ικανό να επηρεάσει όλους τους σημαντικούς τομείς της πραγματικής τους ζωής.

Πηγή: zougla.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ