Μπλόκο των απλήρωτων ναυτεργατών στα λιμάνια | Δεμένα τα πλοία για Κρήτη

ploioΈνταση και πάλι στα λιμάνια καθώς από το πρωί ναυτεργάτες προχωρούν σε μπλόκα στον Πειραιά, τη Ραφήνα και το Λαύριο διεκδικώντας τις οφειλές από τις εταιρείες που τους έχουν αφήσει απλήρωτους. Οι συνδικαλιστές πρωί πρωί μπλόκαραν τον απόπλου ιπτάμενων δελφινιών για την Αίγινα γιατί η πλοιοκτήτρια εταιρία χρωστά χρήματα στους εργαζόμενους της. Τα δρομολόγια ήταν προγραμματισμένα να φύγουν στις 07:00 το πρωί και ενώ οι επιβάτες επιβιβάστηκαν κανονικά, στη συνέχεια οι ναυτεργάτες μπλόκαραν τις πόρτες και δεν άφησαν τα δελφίνια να φύγει για τον προορισμό τους.

Από την ΠΝΟ ανακοίνωσαν πως θα μπλοκάρουν και τον απόπλου πλοίων για την Κρήτη και τη Λέσβο.

Όπως αναφέρει και το ΒΗΜΑ σύμφωνα με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) το 70% των ναυτεργατών στην επιβατηγό ναυτιλία είναι απλήρωτο για 5-6 μήνες.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Συνδέσμου Επιχείρησεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) τους κάλεσε να προχωρήσουν στην τακτοποίηση των οφειλομένων στους ναυτικούς στις περιπτώσεις όπου παρατηρούνται καθυστερήσεις.

Από την πλευρά τους μέλη της ΠΝΟ ανέφεραν ότι από τις 6 το πρωί θα βρίσκονται στα συγκεκριμένα λιμάνια ναυτικοί, σε μια προσπάθεια να υπάρξει πίεση προς τις εταιρείες για την εξόφληση των οφειλών.

Μάλιστα ναυτικοί μέλη της ΠΕΜΕΝ κατήγγειλαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από τον Οίκο Ναύτου για την κοινωνική ασφάλιση ότι πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες εξακολουθούν να οφείλουν δεδουλευμένα και ότι σε κάποιους συναδέλφους τους καταβάλλονται εξάμηνες επιταγές, οι οποίες όμως τις περισσότερες φορές είναι ακάλυπτες, με αποτέλεσμα να γίνεται νέος διακανονισμός της οφειλής με την εταιρεία και το πρόβλημα να διογκώνεται.

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ