Μπαξεβάνος: «Είχαμε επιτακτική ανάγκη να κερδίσουμε με εύκολο ή δύσκολο τρόπο»

μπαξεβάνος-είχαμε-επιτακτική-ανάγκ-494530

Επιτακτική ανάγκη ήταν η νίκη της ομάδας του Κισσαμικού απέναντι στον Παναιγιάλειο, κάτι που τόνισε στις δηλώσεις του ο Σπύρος Μπαξεβάνος.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Κισσαμικού: «Για μας ήταν ένα παιχνίδι που είχαμε επιτακτική ανάγκη να κερδίσουμε με εύκολο ή δύσκολο τρόπο. Νομίζω ότι υπήρχε διάθεση και αγωνιστικότητα από τα παιδιά, όχι όμως το καθαρό μυαλό που θα θέλαμε να έχουμε για να δημιουργήσουμε. Νομίζω ότι αυτό είναι το παιχνίδι που δημιουργούμε τις πιο λίγες καταστάσεις απέναντι στην αντίπαλη εστία, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Σε προηγούμενα παιχνίδια δημιουργούσαμε ευκαιρίες αλλά δεν μπορούσαμε να βάλουμε κάποιο γκολ και σήμερα με ελάχιστες έως καθόλου ευκαιρίες κατορθώσαμε και πετύχαμε δύο τέρματα κι αυτό είναι το σημαντικό. Θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη Σπανό ότι όντως ήταν ένα κλειστό παιχνίδι, Football League. Να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθειά τους. Ήταν όντως καλοί με τα όποια λάθη έγιναν στον αγωνιστικό χώρο και αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι η σημαντική νίκη που πρέπει να μας δώσει δύναμη για να πάρουμε μπρος στα επόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος. Εύχομαι στον Δημήτρη, που είναι ένας καλός φίλος ό,τι καλύτερο στον ίδιο και την ομάδα του για τη συνέχεια. Ο Παναιγιάλειος είναι μια καλή ομάδα και αυτό φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο σήμερα. Παρά τα νέα παιδιά που διαθέτει ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο και πραγματικά ήταν ένας πάρα πολύ δύσκολος αντίπαλος. Αυτό που ενδιαφέρει τώρα εμάς είναι να κοιτάξουμε τα επόμενα παιχνίδια, να μπουν σιγά-σιγά και οι ενισχύσεις και νομίζω ότι θα έχουμε τώρα περισσότερο καθαρό μυαλό για να μπορέσουμε να βγάλουμε κάποια πράγματα που θέλουμε πιο εύκολα στο γήπεδο».

Για το αν έχει επηρεαστεί αγωνιστικά από το άγχος η ομάδα: «Το άγχος το είδα και σήμερα… Η πίεση φαινόταν στα παιδιά. Υπήρχε διάθεση και αγωνιστικότητα αλλά δεν είχαμε το καθαρό μυαλό να φέρουμε την μπάλα όπως θέλουμε στην περιοχή και να δημιουργήσουμε καταστάσεις. Το σημαντικό είναι ότι καταφέραμε παρόλα αυτά να βρούμε τον τρόπο, είτε είμαστε καλοί, είτε δεν είμαστε, είτε έχουμε άγχος, είτε όχι, να πάρουμε το παιχνίδι. Αυτό είναι που μετράει και αυτό πρέπει να κάνουμε σε κάθε παιχνίδι, να βρίσκουμε τον τρόπο».

Για το αν θα αλλάξει αγωνιστικό πρόσωπο η ομάδα με τις μεταγραφές: «Το είπα και στα προηγούμενα παιχνίδια ότι σε άλλα ματς το αγωνιστικό μας πρόσωπο ήταν καλό αλλά δεν παίρναμε τα αποτελέσματα. Οι ενισχύσεις προέκυψαν γιατί έπρεπε να γίνουν λόγω του τραυματισμού του Σταθάκη, στον οποίο ευχόμαστε περαστικά. Ένα παιδί που σε όλη τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς ήταν από τους βασικούς συντελεστές για την πορεία της ομάδας και φέτος θεωρούταν βασικός.

Έπρεπε να πάρουμε κεντρικό αμυντικό και γενικώς πήραμε παιδιά τα οποία είναι νομίζω έμπειρα. Είμαστε σε ένα πρωτάθλημα όπου ακόμα δεν έχουμε φτάσει στη μέση. Τα παιχνίδια είναι πολλά και συνεχόμενα και θα χρειαστούν όλοι οι παίκτες. Αυτό φάνηκε και σήμερα, με τον Ενγκουέμ που δεν έπαιζε στα προηγούμενα παιχνίδια, ο οποίος έπαιξε στο προηγούμενο παιχνίδι Κυπέλλου, αλλά είχε να παίξει 5-6 παιχνίδια και σήμερα κατόρθωσε κιόλας να σημειώσει ένα σημαντικό τέρμα για την ομάδα μας. Ευελπιστούμε στο καλύτερο. Οι μεταγραφές γίνονται πάντα για να βοηθάνε την ομάδα, όχι για να διατηρείται σε μία κατάσταση, αλλά να βελτιώνεται περισσότερο».

Για το αν για πρώτη φορά ως προπονητής της ομάδας ένιωθε μεγάλη πίεση ο ίδιος για τη νίκη: «Ξέρετε ότι είμαι ένας άνθρωπος που και σε φιλικό παιχνίδι να παίζω, έχω πίεση. Δεν είναι κακό πράγμα να έχεις πίεση. Το πώς τη διαχειρίζεσαι και την βγάζεις απέναντι στα παιδιά και μέσα στα αποδυτήρια, αυτό είναι το σημαντικό. Όντως σήμερα είχαμε μεγάλη πίεση. Κι εγώ είχα πίεση… Θέλαμε αποκλειστικά τη νίκη γιατί νομίζουμε ότι η δουλειά που γίνεται και τα παιδιά που έχουμε, το υλικό ως ποδοσφαιριστές, δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα η βαθμολογική μας θέση. Νομίζω ότι έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας και θέλω στη συνέχεια η ομάδα να πάει ακόμη καλύτερα».

Για τον Παναιγιάλειο ο προπονητής του Δημήτρης Σπανός δήλωσε τα εξής: «Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι, κλασικό Β’ Εθνικής, με ελάχιστες φάσεις το οποίο όμως δυστυχώς το χάσαμε γιατί τόσα πολλά μαζεμένα λάθη σε ένα 90λεπτο ίσως να μην έχουμε κάνει έως τώρα σε όλες τις αγωνιστικές και να μην ξαναγίνουν από εδώ και στο εξής! Νομίζω ότι εκεί κρίθηκε ο αγώνας, ειδικά σε δύο καίρια σημεία, που δεχτήκαμε το πρώτο γκολ αλλά και τη στιγμή του δεύτερου, όπου θεωρώ ότι το παιχνίδι τότε γέρνει υπέρ μας.

Το ποδόσφαιρο όμως είναι παιχνίδι λαθών. Ξέρουμε τι έχουμε να κάνουμε, ξέρουμε το υλικό μας, που αποτελείται από νέα παιδιά, πρέπει να τα “δεχτούμε” και να τα βελτιώσουμε. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε και να συνεχίσουμε πιο δυνατοί στο επόμενο παιχνίδι. Δεν έχω να πω κάτι άλλο για το παιχνίδι, νομίζω η εικόνα του πως ήταν ξεκάθαρη. Συγχαρητήρια στον φίλο μου τον Σπύρο Μπαξεβάνο για τη νίκη του. Ο Κισσαμικός είναι μια ομάδα με καλή φιλοξενία πάντοτε, με σοβαρούς και καλούς ανθρώπους. Να παραμείνουν έτσι… Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και θ’ ανταποδώσουμε πλήρως στον β’ γύρο και καλή πορεία στα επόμενα παιχνίδια. Όσο για μας, συνεχίζουμε και πρέπει να κατακτήσουμε το επόμενο παιχνίδι απέναντι στην Καλλονή και να παίξουμε ει δυνατόν και καλά».

Για το αν είναι δίκαιο το αποτέλεσμα: «Νομίζω το πιο δίκαιο αποτέλεσμα ίσως να ήταν η ισοπαλία αλλά, ξέρετε, δεν υπάρχει δίκαιο και άδικο αποτέλεσμα. Μετράει αυτό που “λέει” ο πίνακας και η “δικαιοσύνη” είναι το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό θεωρώ ότι ισχύει στο ποδόσφαιρο. Για το τελικό αποτέλεσμα φταίμε εμείς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook