Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος η Ντένια στη Βοστώνη για θεραπεία

Η συγκινητική ιστορία της νεαρής Ντένιας Παράσχη από τη Ζάκυνθο, η οποία πριν καλά-καλά κλείσει τα 28 της χρόνια, διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή καρκίνου κοντά στην καρδιά, «άγγιξε» το πανελλήνιο.

Μάλιστα, προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση του συντοπίτη της, υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, ο οποίος έπειτα από προσωπικές επαφές με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξασφάλισε τη μετάβαση της ασθενούς στη Βοστώνη των ΗΠΑ με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, το οποίο θα εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ιστορία της Ντένιας προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον σε κάθε άκρη της χώρας και έγινε προσπάθεια συγκέντρωσης χρηματικού ποσού για την κάλυψη του τεράστιου κόστους νοσηλείας στο εξειδικευμένο κέντρο της Αμερικής.denia

Το ταξίδι της ίδιας και των γονιών της θα πραγματοποιηθεί άμεσα (ίσως και μέσα στις επόμενες ώρες) και η εισαγωγή της νεαρής κοπέλας στην εξειδικευμένη ογκολογική κλινική αναμένεται να βοηθήσει αρχικά στην ακριβή διάγνωση και αφετέρου στη θεραπεία, η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στην Ελλάδα.

Θα πρέπει να αναφερθεί πως επιστολές για βοήθεια προς την άτυχη Ζακυνθινιά, εστάλησαν και στα Πατριαρχεία Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ακόμη και στο Βατικανό, για να συνδράμουν οικονομικά.

Παράλληλα ασκήθηκαν πιέσεις στον ΕΟΠΥΥ από την πρώην Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρο του ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», Ρόδη Κράτσα, προκειμένου να εκταμιευθεί ποσό για τη δαπάνη της νοσηλείας.

Η κοπέλα διαγνώστηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες με τη σπάνια ασθένεια και το ταξίδι ελπίδας στις ΗΠΑ της επαναφέρει το δικαίωμα στη ζωή!

Πηγή: tanea.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ