Με πανό έξω από τις τράπεζες οι ασφαλιστές των Χανίων | Photos

με-πανό-έξω-από-τις-τράπεζες-οι-ασφαλισ-454067

Με ένα τεράστιο πανό στην πλατεία 1866, ξεκίνησε σήμερα η Πανελλαδική παράσταση διαμαρτυρίας του συνδέσμου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων.

Οι εκπρόσωποι των Ασφαλιστικών εταιριών αντιδρούν ενάντια στις αθέμιτες πρακτικές που χρησιμοποιούν οι τράπεζες για να αναγκάσουν τους καταναλωτές να επισυνάψουν ασφαλιστικά συμβόλαια.

asfalistes2

Ο Πρόεδρος του συνδέσμου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων, Δημήτρης Σκιτζής ανέφερε:

«Συμμετέχουμε σήμερα στην πανελλαδική παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος και διαμαρτυρόμαστε για τις αθέμιτες πρακτικές που χρησιμοποιούν πολλές τράπεζες όσον αφορά την πώληση ασφαλιστικών προϊόντων.

Σε πολλές περιπτώσεις οι τράπεζες «πιέζουν» με αθέμιτους τρόπους τους καταναλωτές να συνάψουν ασφαλιστήρια, πυρός, ζωής ή αυτοκινήτου και εξαιτίας αυτού του γεγονότος, παρακινούμε το κοινό να συλλέγει πληροφορίες από δύο οι περισσότερους ασφαλιστές, με σκοπό να αποκτά μια ολοκληρωμένη εικόνα πριν προβεί σε οποιαδήποτε αγορά ασφαλιστικού προϊόντος.

Οποιαδήποτε πιστοποιημένη ασφαλιστική εταιρία εκδίδει ασφαλιστήριο συμβόλαιο, η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να το δεχτεί.

Έχουμε καταγγελίες από καταναλωτές που αναφέρουν ότι οι τράπεζες με σκοπό να κάνουν διευκολύνσεις στα δάνεια τους, τους αναγκάζουν να συνάψουν συμβόλαια.

Οι τραπεζικοί υπάλληλοι που πουλούν ασφαλιστικά προϊόντα θα πρέπει να είναι πιστοποιημένοι. Η κατάσταση έχει γίνει ανεξέλεγκτη γι’ αυτό και είμαστε έτοιμοι να δράσουμε δυναμικά.

Οι δύο σημαντικότεροι λόγοι για να μην συνάψει ο καταναλωτής ασφαλιστικό συμβόλαιο με την τράπεζα είναι οι εξής:

  • Οι τιμές των ασφαλιστικών συμβολαίων που προτείνουν οι τράπεζες είναι πολύ μεγαλύτερες σε σχέση με τις τιμές σε κάποια ασφαλιστική εταιρία.
  • O ασφαλιστής θα είναι δίπλα στον πελάτη ολόκληρο το 24ωρο.»

Οι εκπρόσωποι των Ασφαλιστικών Εταιριών συνέχισαν την διαμαρτυρία τους και έξω από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

asfalistes3

asfalistes4

zarπanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook