Με μπαλωθιές και ριζίτικα αποχαιρέτισαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη | Photos + Video

Με μπαλωθιές και ριζίτικα αποχαιρέτισαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα της Πέμπτης, φίλοι και συγγενείς που βρέθηκαν στον Αργουλιδέ. Πλέον, βρίσκεται δίπλα στην αγαπημένη του Μαρίκα, στο σημείο που είχαν διαλέξει μαζί πριν δεκατρία χρόνια για να περάσουν την αιωνιότητα, στο Δημοτικό Νεκροταφείο του Αργουλιδέ, στο Ακρωτήρι Χανίων.

Ριζίτες από τον Ομιλό Βρακοφόρων του αφιέρωσαν το αγαπημένο του “Σε Ψηλό Βουνό” σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, ενώ το φέρετρο έμπαινε στο μνήμα.
“Οι φίλοι σ’ αποχαιρετούν κι η οικογένειά σου, πλάι στη Μαρίκα σου, απού ‘χες στην καρδιά σου” “Πριν να σε κατεβάσουνε στο νέο σπιτικό σου, σου τάζουμε Πρωθυπουργό να κάνουμε τον γιο σου” του τραγούδησαν ο Νίκος Ζωιδάκης και ο Μανώλης Κονταρός (Δείτε ΕΔΩ).

Ο Διοικητής της 5ης Ταξιαρχίας “V Μεραρχίας Κρητών” Ταξίαρχος Γρηγόρης Κοκολάκης, παρέδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ελληνική σημαία, ενώ στην Ντόρα Μπακογιάννη και τις δύο ακόμα κόρες, Αλεξάνδρα και Κατερίνα Μητσοτάκη, τα παράσημα του πατέρα τους.  Το βίντεο από την είσοδο της νεκρικής πομπής, όπου η σορός μπαίνει με συνοδεία μπάντας του ναυτικού

“Περπατούσε κι έτριζε η γη”

“Αποχαιρετούμε έναν άνθρωπο που από τη μεριά του έκανε ό,τι ήταν δυνατόν να βοηθήσει την πατρίδα μας να μην φτάσει στα επίπεδα που είναι τώρα. Δυστυχώς εμείς δεν είμαστε αντάξιοι ενός τέτοιου ηγέτη” δήλωσε το μέλος του συλλόγου, Μποτώνης Μποτωνάκης και συμπλήρωσε πως ο πρώην πρωθυπουργός ξεχώριζε για τον αέρα που είχε, για την αντριοσύνη του: “Περπατούσε κι έτριζε η γη, όπως λέμε στην Κρήτη”.

Tο στρατιωτικό άγημα έριξε τιμητικές βολές (video) ενώ ο έχων το γενικό πρόσταγμα ανώτερος αξιωματικός παρέδωσε στον γιο του Κυριάκο Μητσοτάκη τη σημαία με την οποία ήταν σκεπασμένο το φέρετρο και τα παράσημά του, ακολούθως, στην κόρη του Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο εγγονός του Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης εναπόθεσε πάνω στο φέρετρο την κατσούνα του παππού του, πριν η γη της Κρήτης τον σκεπάσει για πάντα.

Το παρών έδωσαν -μεταξύ πλήθους κόσμου-, πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων οι κ. Μειμαράκης, Γεωργιάδης, Δένδιας, Κικκίλιας, Βορίδης, Χατζηδάκης, Ασημακοπούλου, Αυγενάκης, πολλά στελέχη του κόμματος και πολιτευτές.

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ