Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Διασυλλογικός αγώνας «Όρμος Σούδας 2014» | Photos

με-επιτυχία-ολοκληρώθηκε-ο-διασυλλογ-177552

IMG_4328Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 12 Οκτωβρίου ο Διασυλλογικός αγώνας «Όρμος Σούδας 2014» που αποτελούσε και προπαρασκευαστική φάση για το πανελλήνιο πρωτάθλημα της Κλάσης J24 που θα πραγματοποιηθεί στη Σούδα από 25 μέχρι 28 Οκτωβρίου.

Στον αγώνα συμμετείχαν δέκα σκάφη, ένα από την Αθήνα και εννέα από την Κρήτη, με 60 περίπου αθλητές. Διεξήχθησαν οι πέντε από τις έξι προγραμματισμένες ιστιοδρομίες εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν την Κυριακή.

IMG_4334Το Σάββατο έγιναν οι τρεις από τις προγραμματισμένες κούρσες, με ανέμους από Β-ΒΔ κατεύθυνση, εντάσεως 10-12 κόμβους, με συχνές αλλαγές, που υποχρέωναν την Επιτροπή ν’ αλλάζει συχνά το στίβο. Εξαιτίας της πολύ καλής κατάστασης που βρίσκονταν τα πληρώματα, αυξήθηκαν οι παλινδρομικές κινήσεις και από δύο στροφές ανέβηκαν στις έξι. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, οι κούρσες να βγαίνουν γύρω στην ώρα.

IMG_4358Τη δεύτερη μέρα του αγώνα, η ένταση των ανέμων κυμάνθηκε από άπνοια μέχρι 7 κόμβους, με τις αλλαγές να γίνονται κατά τη διάρκεια της κούρσας κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να δυσκολεύεται πάρα πολύ ο στίβος και να γίνουν τελικώς οι πέντε από τις έξι προγραμματισμένες ιστιοδρομίες.

Νικητής αναδείχτηκε το σκάφος «EYNIKI» του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Αγ. Νικολάου με κυβερνήτη τον Δημήτρη Αλτσιάδη, τη 2η θέση κατέλαβε το «MINOAN SPIRIΤ» του Ν.Ο. Γαζίου Κρήτης με κυβερνήτη τον Αρη Παλλίκαρη και την 3η το σκάφος «ΚΙΚΑ», επίσης του Ν.Ο.Γ.Κ. με κυβερνήτη τον Μ. Αγγελάκη.

IMG_4364Αναλυτικά η κατάταξη των 10 σκαφών ήταν η εξής:

1η θέση «EYNIKI» – Δ. ΑΛΤΣΙΑΔΗΣ – I.O.A.N.

2η θέση «MINOAN SPIRIT» – Α. ΠΑΛΛΙΚΑΡΗΣ» – Ν.Ο.Γ.Κ.

3η θέση «KIKA» – Μ. ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ – Ν.Ο.Γ.Κ.

4η θέση «J MANIA» – Κ. ΚΑΪΤΑΤΖΙΔΟΥ – ΣΕΑΝΑΤΚ

5η θέση «SIMERA» – Γ. ΜΑΚΡΙΔΑΚΗΣ – Ι.Ο.Η.

6η θέση «NIKOLAS» – Μ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ – I.O.X.

η θέση «OKIROI» – Χ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΚΗΣ» – Ι. Ο.Ρ.

8η θέση «ARIBA » – Β. ΠΟΛΙΤΗΣ – I.O.X.

9η θέση «ASTRAPI» – Ι. ΠΛΑΤΣΙΔΑΚΗΣ – Ν.Ο.Χ.

10η θέση «DJ»– Μ. ΚΑΡΒΕΛΑΣ – Ι.Ο.Η.

IMG_4380Τα πληρώματα έμειναν ευχαριστημένα από την παραμονή τους, με τα Χανιά ν’ αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι μπορούν να διοργανώσουν σωστούς αγώνες. Οι απονομές πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων στο Παλιό Λιμάνι όπου παρέστησαν εκπρόσωποι από την Αντιπεριφέρεια Χανίων και τον Δήμο Χανίων.

IMG_4383Το ραντεβού πληρωμάτων και διοργανωτών ανανεώνεται για το πανελλήνιο πρωτάθλημα όπου κι αναμένονται να λάβουν μέρος περισσότερα σκάφη. Συνολικά, έχουν προγραμματιστεί 10 κούρσες. Οι απονομές θα γίνουν το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου στον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Χανίων.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook