Μετράνε ζημιές από τα 6,5 Ρίχτερ στη Λήμνο | Photos

μετράνε-ζημιές-από-τα-65-ρίχτερ-στη-λήμν-147396

limnosΤις ζημιές αρχίζουν να μετρούν οι κάτοικοι της Λήμνου και της Σαμοθράκης, αλλά και των γύρω περιοχών, μετά τον ισχυρότατο σεισμό των 6,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 12:25 το μεσημέρι του Σαββάτου.

limnos-seismos-1Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τρία εγκαταλειμμένα σπίτια κατέρρευσαν στη Λήμνο ενώ στη Λέσβο έχει καταγραφεί η κατάρρευση μιας παλιάς εκκλησίας σε χωριό στο βόρειο τμήμα του νησιού.

limnos-seismos-2Επίσης, τμήμα της ψευδοροφής του αεροδρομίου στη Λήμνο υποχώρησε, ενώ μία τουρίστρια τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά.

limnos-seismos-3Όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο από το τμήμα των επειγόντων στο νοσοκομείο της Λήμνου, «το συμβάν αντιμετωπίστηκε από τον γιατρό του αεροδρομίου»

limnos4Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν με θλαστικά τραύματα μια μητέρα και το παιδί της από το χωριό Κορνός, που κατά τη διάρκεια του σεισμού προσπάθησαν να προστατευθούν κάτω από ένα τραπέζι.

limnos5Το νοσοκομείο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω του σεισμού, αν και κατά τη διάρκεια της δόνησης έγινε πρόσκαιρη διακοπή της ηλεκτροδότησής του, πρόβλημα που τώρα έχει αποκατασταθεί.

limnos6Η μετασεισμική δραστηριότητα είναι έντονη, ενώ οι κάτοικοι παραμένουν έξω από τα σπίτια τους και οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή.

limnos7

limnos8

limnos9

limnos10

limnos11

limnos12

limnos13

Πηγή: protothema

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook