Μεγάλοι καλλιτέχνες… στη μικρή οθόνη

μεγάλοι-καλλιτέχνες-στη-μικρή-οθόνη-285299

Αν και εδώ και αρκετό καιρό (τουλάχιστον μετά την εμπλοκή του Μάρτιν Σκορσέζε με το Broadwalk Empire) δεν αποτελεί θέμα ταμπού, η μικρή οθόνη αποτελεί ένα νέο πεδίο ενασχόλησης για πολλούς διάσημους σκηνοθέτες, καθώς η τηλεόραση προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία, περισσότερο χρόνο και τη δυνατότητα ανάπτυξης των χαρακτήρων και της πλοκής.

Μπαζ Λούρμαν – The Get Down

Μετά τις απογοητεύσεις που του χάρισε η μεγάλη οθόνη (Αυστραλία, Great Gatsby), ο Μπαζ Λούρμαν μετατρέπει σε τηλεοπτική σειρά ένα αγαπημένο του πρότζεκτ. Το The Get Down θα προβληθεί στο Netflix το 2016, έχει ως ήρωες μία ομάδα εφήβων στο νότιο Μπρονξ της δεκαετίας του 1970, σε μία περίοδο όπου η κουλτούρα της χιπ-χοπ και της πανκ συγκρούονται με άλλα είδη μουσικής. Αναμένουμε ο Λούρμαν να ασχοληθεί με ζητήματα όπως το έγκλημα και τα κοινωνικά ζητήματα της εποχής. Γνωστός για το υπερβολικό στυλ κινηματογράφισής του, ο Λούρμαν αναμένεται να παραδώσει κάτι τουλάχιστον εντυπωσιακό.

Γούντι Άλεν – Ατιτλο πρότζεκτ

Ο Γούντι Άλεν αποτελεί το άγιο δισκοπότηρο της τηλεοπτικής παραγωγής. Ο γνωστός σκηνοθέτης γυρίζει ακατάπαυστα ταινίες, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει από το να στραφεί στην τηλεόραση. Για λογαριασμό του Amazon, ο Γούντι Άλεν ετοιμάζει μία τηλεοπτική σειρά ημίωρων επεισοδίων, το σενάριο και τη σκηνοθεσία των οποίων θα υπογράψει ο ίδιος. Τι κι αν λίγους μήνες αργότερα δήλωσε -χαριτολογώντας- ότι το μετάνιωσε; Φαίνεται ότι η δήλωση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη ανασφάλειά του. Δεν είναι πολλά πράγματα γνωστά, δεν αποκλείεται όμως να δούμε τον ίδιο τον Άλεν σε κάποιο ρόλο, ενώ τα γυρίσματα θα γίνουν πιθανότατα στην αγαπημένη του Νέα Υόρκη. Η σειρά θα κάνει την πρεμιέρα της στα τέλη του 2016.

Αδελφοί Γουατσόφσκι – Sense8

Ο πρώτος κύκλος ήδη προβλήθηκε και απέσπασε θετικά σχόλια. Τα αδέλφια Λάνα και Άντι Γουατσόφσκι είναι γνωστό ότι χρειάζονται τον χρόνο τους για να αναπτύξουν το όραμά τους. Η τηλεόραση φαίνεται πως αποτελεί το κατάλληλο μέσο. Άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο ανακαλύπτουν ότι συνδέονται πνευματικά και πρέπει να βρουν έναν τρόπο για να αντιμετωπίσουν αυτούς που τους κυνηγούν. Η σειρά του Netflix θα επιστρέψει και για τη δεύτερη σεζόν.

Μαρκ Φόρστερ – Hand of God

Μετά την επιτυχία του World War Z, ο σκηνοθέτης Μαρκ Φόρστερ στράφηκε στην τηλεόραση. Αυτό που ετοιμάζει είναι το Hand of God, μία σειρά για έναν δικαστή που μετά από νευρικό κλονισμό πιστεύει ότι έχει αποστολή από τον Θεό να εκδικηθεί όλες τις αδικίες τις οποίες συναντά. Το κόνσεπτ είναι υποσχόμενο, στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκουμε τον εξαιρετικό Ρον Πέρλμαν. Η Amazon αξιολόγησε τον πιλότο και μετά τα θετικά αποτελέσματα με τους θεατές, αποφάσισε να ζητήσει μια ολοκληρωμένη πρώτη σεζόν.

Σεθ Ρόγκεν – Preacher

Τον Σεθ Ρόγκεν τον γνωρίζουμε περισσότερο μέσα από τις κωμωδίες του (Knocked Up, The Interview, This is the End), αλλά φαίνεται ότι το πρότζεκτ με το οποίο είναι παθιασμένος είναι η μεταφορά του κόμικ Preacher στην μικρή οθόνη. Μαζί με τον μόνιμο συνεργάτη του Ίβαν Γκόλντμπεργκ μάς φέρνουν για λογαριασμό του AMC το βίαιο κόμικ. Στο κόμικ της DC/Vertigo, ένας ιερέας μιας μικρής πόλης έχει καταληφθεί από ένα ισχυρό πλάσμα που έχει φύγει από τον παράδεισο. Μαζί με την πρώην σύντροφό του και ένα βαμπίρ πραγματοποιούν ένα ταξίδι για να βρουν τον Θεό. Η σειρά αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το 2016 και ένας εκ των παραγωγών, ο Νιλ Χ.Μόριτς μιλώντας στο in.gr δήλωσε ενθουσιασμένος από το πρώτο επεισόδιο, τονίζοντας ότι ο Σεθ Ρόγκεν παραμένει πιστός στο πνεύμα του κόμικ. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Ντόμινικ Κούπερ.

Ντέιβιντ Φίντσερ – House of Cards

Το House of Cards βρίσκεται στην τρίτη σεζόν του και σηματοδοτεί τη συνεργασία Κέβιν Σπέισι – Ντέιβιντ Φίντσερ (είχαν ξανασυναντηθεί στο Se7en). Ο Ντέιβιντ Φίντσερ αγαπά το τηλεοπτικό μέσο και κατά καιρούς προσπαθεί να μεταφέρει διάφορα πρότζεκτ στη μικρή οθόνη. Δεν είναι πάντα, όμως, τυχερός. Ενώ το Netflix (στο οποίο προβάλλεται το House of Cards) είναι γνωστό πως δίνει πλήρη δημιουργικό έλεγχο στους σκηνοθέτες, δεν συμβαίνει το ίδιο και με άλλα δίκτυα. Η πιο πρόσφατη απόπειρα φαίνεται ότι θα ήταν το Utopia, η μεταφορά μιας βρετανικής σειράς για τους θαυμαστές ενός ιδιαίτερου κόμικ, το οποίο μόλις πέφτει στα χέρια τους, τούς αποκαλύπτει μια συνωμοσία.

Κι ενώ όλα ήταν έτοιμα για τα γυρίσματα της σειράς στο HBO (μέχρι και το καστ είχε βρεθεί και λέγεται ότι θα περιλάμβανε τη Ρούνι Μάρα, ενώ το σενάριο θα είχε γράψει η Τζίλιαν Φλιν του Gone Girl), τελικά το πρότζεκτ φαίνεται πως δεν θα γίνει, με βασική διαφωνία το ύψος της χρηματοδότησης. Πάντως, το δίκτυο διατηρεί τα δικαιώματα για τη σειρά, επομένως ίσως προσπαθήσει να το γυρίσει με άλλον σκηνοθέτη.

in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook