Μεγάλη διάκριση για το Οινοποιείο Ντουράκη

2013 DWWA LOGOΓια άλλη μια φορά βρισκόμαστε μπροστά σε μια σημαντική επιτυχία των Ελλήνων οινοπαραγωγών, μπροστά σε μια ακόμα σημαντική αύξηση των βραβείων στο διαγωνισμό με την μεγαλύτερη παγκόσμια προβολή…

Στις 20 Μαΐου 2013, στις 2 το μεσημέρι ώρα Λονδίνου, με τη γνωστή βρετανική ακρίβεια, στην Διεθνή Έκθεση Οίνου του Λονδίνου ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο της επιτροπής του διαγωνισμού Steven Spurrier τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Οίνου (Decanter World Wine Awards 2013) του περιοδικού Decanter για το 2013. Είναι ίσως ο πιό έγκυρος αλλά και σημαντικός διαγωνισμός οίνου της Ευρώπης και ένας από τους σημαντικότερους του κόσμου! Είναι τα αποτελέσματα για τα οποία όλοι οι οινοποιοί σε ολόκληρο τον κόσμο κρατούσαν σήμερα την ανάσα τους.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν εφέτος κάθε προσδοκία: 14,362 συμμετοχές από όλο τον κόσμο (πέρυσι 14,119), από 52 συνολικά χώρες.

219 ειδικοί στο κρασί από 27 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 75 Masters of Wine και 13 Master Sommeliers έκριναν το διαγωνισμό. Ήταν ασφαλώς ένα από τα καλύτερα panels στον κόσμο!

Συνολικά σε 9.873 κρασιά απονεμήθηκε μετάλλιο Decanter: 156 Περιφερειακά Τρόπαια (Regional Trophies), 229 χρυσά μετάλλια, 1.665 ασημένια μετάλλια, 4.165 χάλκινο μετάλλιο και 3.658 συνιστώμενα (Commended).

Το οινοποιείο Ντουράκη κερδίζει Ασημένιο Μετάλλιο στον μεγαλύτερο παγκόσμιο διαγωνισμό κρασιού του κόσμου!

2013 DWWA SILVERΣτο οινοποιείο Ντουράκη απονεμήθηκε το ασημένιο μετάλλιο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κρασιού του Decanter για το 2013 για το Euphoria Ρωμέικο Λιαστός Οίνος 2012!

Το οινοποιείο Ντουράκη βρίσκεται στον ορεινό Αλίκαμπο της Κρήτης από το 1988 με πρωτοβουλία ενός καταξιωμένου οινολόγου, του κ. Ντουράκη Ανδρέα. Κουβαλώντας οινολογικές γνώσεις αλλά και εμπειρίες από ξένα και ελληνικά οινοποιεία και με πολύ μεράκι ξεκίνησε να καλλιεργεί τα πατρικά του αμπέλια και να οινοποιεί. Τα τελευταία χρόνια το οινοποιείο παράγει περίπου 120.000 φιάλες τον χρόνο με περισσότερες από 12 ετικέτες κρασιού. Ο χώρος του Οινοποιείου είναι επισκέψιμος με περισσότερους από 10.000 επισκέπτες τον χρόνο ενώ σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Οινοποιείου κάθε χρόνο φιλοξενούνται εικαστικά δρώμενα, εκθέσεις, παρουσιάσεις, ομιλίες αλλά και συναυλίες. Τα κρασιά του εξάγονται σε ποσοστό 20% της παραγωγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ χρόνο με το χρόνο το ποσοστό αυτό μεγαλώνει.

IMG_8224Το Euphoria Ντουράκη από λιαστά σταφύλια ποικιλίας Ρωμέικο, είναι ένας οίνος φυσικώς γλυκύς . Τα σταφύλια της ποικιλίας Ρωμέικο απλώνονται στον ήλιο για 9 ημέρες, για μερική αποξήρανση. Ο παχύρρευστος χυμός αποδίδει έναν φυσικώς γλυκύ οίνο με εξαιρετική πυκνότητα αρωμάτων από λουλούδια και εσπεριδοειδή(νεράντζι, μανταρίνι, πράσινο λεμόνι, κίτρο), καραμέλας βουτύρου και μελιού. Πλούσια, κομψή γεύση, μεταξένια γλύκα στο στόμα και με καλή ισορροπία γλύκας-οξύτητας. Η ποικιλία Ρωμέικο δείχνει τα τελευταία χρόνια να ανεβαίνει σε θέσεις στον Οινικό χάρτη και να αποτελεί πια ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της Κρήτης!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ