Μήνυσε το Forbes γιατί τον έκανε φτωχότερο κατά 10 δισεκατομμύρια δολάρια!

alan-bnin-talal-570Μήνυση για δυσφήμιση εις βάρος του περιοδικού Forbes υπέβαλλε ο Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος πρίγκιπας Αλ Ουάλιντ μπιν Ταλάλ. Ο λόγος; Επειδή στο συγκεκριμένο έντυπο γράφτηκε πως η περιουσία του ανέρχεται στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια (μόλις…) ενώ στην πραγματικότητα αγγίζει τα 30 δισ. δολάρια!

Μάλιστα, ο ίδιος πιστεύει πως το λάθος αυτό δεν έγινε καθόλου τυχαία, ενώ,καταγγέλλει πως υπάρχει προκατάληψη απέναντι στους επιχειρηματίες από τη Μέση Ανατολή που βλέπουν το όνομά τους να αναγράφεται στη λίστα με τους πλέον πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο που δημοσιεύει κάθε χρόνο το συγκεκριμένο περιοδικό.

Αξιωματούχος δικαστηρίου του Λονδίνου επιβεβαίωσε ότι ο πρίγκιπας υπέβαλε μήνυση για δυσφήμιση σε βάρος του περιοδικού, του εκδότη Ράνταλ Λέιν και δύο δημοσιογράφων.

Μέσω της εταιρείας του, της Kingdom Holding Company, ο πρίγκιπας έχει αποκτήσει μεγάλο μέρος των μετοχών εταιρειών όπως οι Citigroup, News Corp και Apple Inc. Είναι επίσης ιδιοκτήτης ή συνιδιοκτήτης πολυτελών ξενοδοχείων, όπως το Plaza της Νέας Υόρκης, το Savoy του Λονδίνου και το George V του Παρισιού, όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian.

 

Πηγή: koolnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ