Μέχρι και ποτάμια στέρεψαν από τον φοβερό καύσωνα στο Ιράκ | Photos

μέχρι-και-ποτάμια-στέρεψαν-από-τον-φοβ-273585

Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι ένα σπάνιο φαινόμενο στο Ιράκ αυτή την εποχή. Όμως φέτος ο καύσωνας επιμένει εδώ και πολλές ημέρες, με θερμοκρασίες που ακόμα και μέσα στην Βαγδάτη φθάνουν τους 52 βαθμούς Κελσίου! Μια θερμοκρασία που είναι πολύ κοντά στην υψηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη, τους 56,7 βαθμούς Κελσίου το 1913 στην γνωστή για τις ακραίες θερμοκρασίες Death Valley των ΗΠΑ.

Ιδίως τις τελευταίες τρεις ημέρες, με την θερμοκρασία να βρίσκεται σταθερά σ’ αυτά τα επίπεδα, η κατάσταση εκτός από ανυπόφορη είναι και ιδιαίτερα επικίνδυνη για τον πληθυσμό. Γι’ αυτό η κυβέρνηση της χώρας έκλεισε τις δημόσιες υπηρεσίες για τέσσερις ημέρες, ελπίζοντας ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Η απίστευτη αυτή ζέστη, έχει κάνει ακόμα και τα ποτάμια να ξεραθούν σε αρκετά σημεία της χώρας. Και μιας και οι κάτοικοι της Βαγδάτης δεν έχουν την πολυτέλεια του κλιματισμού (που κάνει την ζωή υποφερτή στις πλούσιες χώρες του Κόλπου), τα ποτάμια είναι οι χώροι στους οποίους καταφεύγουν για να αποκτήσουν μια ελάχιστη αίσθηση δροσιάς.

Στις φωτογραφίες που παραθέτουμε βλέπουμε τις απέλπιδες προσπάθειες των ανθρώπων της ιρακινής πρωτεύουσας να δροσιστούν λιγάκι στα ελάχιστα και βρώμικα νερά των ποταμών που έχουν απομείνει. Ενώ σκαρφίζονται όποιον τρόπο βρουν πρόσφορο ώστε να μειώσουν την αίσθηση της ζέστης, από παγοκολώνες μέχρι φέτες από καρπούζι.

Όμως με τέτοιες θερμοκρασίες φούρνου, είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατανοήσουμε πως μια… βραστή φέτα καρπουζιού μπορεί να προσφέρει έστω και την ελάχιστη δροσιά. Αν όμως σε χτυπούν αλύπητα 52 βαθμοί στο κεφάλι, έχεις κάθε δικαιολογία για οτιδήποτε…

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook