Μέρος 3 από την «τριλογία» ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ «Ο Θεός είναι μαζί μας»

dimarxio1Αφιερωμένο εξαιρετικά, στον ασίκι, το μάγκα, τον καραμπουζουκλί, τον μπελαλί, τον αλανιάρι  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ:

(Σπύρος Ζαγοραίος) «Ε ντε λα μαγκέν  ντε  Βοτανίκ άλα πι και φικέ ξηγιέτ΄ αλε λεπτίκ, στα ντε μπουζουκιέν ντε καμπαρέ όλα ντε δικό μας ο καρέν….

Εστε μάγκα εστε μπελαλίκ λα ντε  Βοτάνικο ο πιο νταηκ και έντρεμε ντε κάργα  ντε μαγκέν γιατί φιαξάρε  στο μινούτο  ντε δουλιέν….

 

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιμένουν ότι ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ έκανε κάτι ανήθικο: ΄Όπως είπε και ο… ιδιοκτήτης της ταμπέλας  που την έστησε σε δημόσιο δρόμο,(στο έμπα και στο φεύγα),  ήθελε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για το ενδιαφέρον του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ που  έστρωσε το δρόμο  με πίσσα.

Η… αλήθεια των όσων λέει διασταυρώθηκε και από άλλη πηγή που δήλωσε ότι: «Τόσους δρόμους έστρωσε με πίσσα ο «Θεός είναι μαζί μας»  ε, να μην δώσουμε το όνομά του σ’ ένα απ΄ αυτούς….»

Από δω και πέρα θα τον ονομάζω… «ο Δήμαρχος της πίσσας». ‘Όμως, επειδή  είναι μπελαλίκ δηλ. μπελάς και στήνει τις δουλειές του στο μινούτο δηλ. στη στιγμή , στα μουλοχτά, του εφιστώ την προσοχή γιατί μαζί με την πίσσα πάνε και τα…. Πούπουλα.

Επειδή στις προπερασμένες δημοτικές εκλογές ήμουν στο συνδυασμό του «Δημάρχου της πίσσας» ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος,  τον πονάω και ανησυχώ γι΄ αυτόν, θα τον συμβούλευα να σπεύσει να…διατάξει τον…μάστερ βό’ι’ς  να κατεβάσει την ταμπέλα γιατί όλο αυτό μοιάζει με…πολιτικό μνημόσυνο παρά με έκφραση ευγνωμοσύνης.

Εκτός,  αν αρέσει στον ίδιο να βλέπει τ’ όνομά του  πάνω  σ΄ ένα…παλούκι.

Όποιος περνάει από το σημείο και βλέπει το παλούκι με την ταμπέλα και τ’  όνομα του πρώην Δημάρχου και δεν γνωρίζει ότι ο άνθρωπος είναι εν ζωή και χαίρει άκρας υγείας,  σταυροκοπιέται και λέει «ο Θεός να τον συγχωρέσει».

Του εύχομαι να είναι  κορακοζώιτος και δυνατός για να έχομε την δυνατότητα να απολαμβάνομε τις αυτοδιοικητικές του… ικανότητες. Είναι σπάνιο να βρείς  ένα Δήμαρχο  να ασχολείται με την…πίσσα. Τόσους δρόμους – λένε – έστρωσε (όχι άνοιξε), δεν ξέρω πόσους αλλά ασφαλώς θα είναι δεκάδες,  και θα «κατανάλωσε» για την πίσσα, κάθε  ικμάδα της καριέρας του ως Δήμαρχος.!!!

Πόσο στουρνάρια (καμιά σχέση με τον Στουρνάρα) είναι οι άλλοι Δήμαρχοι που δεν κατάλαβαν ότι η πίσσα έχει…ψωμί, δηλαδή, ψηφαλάκια!!!

Μου είχε πει τότε, κατά την προεκλογική περίοδο: «Εγώ αν εκλεγώ δεν θα πέσω ποτέ». Από τότε γνώριζε την…  αξία της πίσσας.

Ας το πάρουν στα σοβαρά οι σημερινοί υποψήφιοι ότι η πίσσα….βγάζει Δημάρχους!!!!

Υ.Γ.:  Μοναδική φιλοδοξία μου, να είμαι ενεργός πολίτης, θαυμάζω τον Θαλή τον Μιλήσιο που  έλεγε: «Απραγούντα μη ονείδιζε επι γαρ τούτω νέμεσις θεών κάθηται» = αυτόν που αδρανεί μην τον κακολογείς γιατί σ΄ αυτόν πάνω κάθεται η εκδίκηση των θεών. Από δω και πέρα, λοιπόν, θα τα λέμε συχνά…

Γράφει ο Ανδρέας Σπανουδάκης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ