“Λουκέτα” στο Λιμενικό Σώμα | Κλείνουν σταθμοί στην Κρήτη

limeniko-skafos__main
¨Ψαλίδι¨ στις λιμενικές υπηρεσίες της Κρήτης βάζει το Υπουργείο Ναυτιλίας ανατρέποντας τον υφιστάμενο χάρτη των λιμενικών σταθμών που λειτουργούν στο νησί με επίκεντρο τα νότια παράλια . Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία έχει λάβει ήδη την απόφαση για να βάλει ¨λουκέτο¨ σε τουλάχιστον τρεις λιμενικούς σταθμούς ενώ εμφανίζεται αποφασισμένη να υποβαθμίσει και το ρόλο υπολιμεναρχείων.

Από τον χάρτη των Λιμενικών σταθμών της χώρας διαγράφονται δυο στο Νομό Ηρακλείου και ένας στο Νομό Χανίων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πρόκειται να κλείσουν οι Λ.Σ σε Καστρί και Κόκκινο Πύργο ενώ θα ακολουθήσει το ¨λουκέτο¨ και στον Σταθμό της Γεωργιούπολης. Από την ψαλιδισμένη νέα δομή του Λιμενικού Σώματος δεν γλιτώνει ούτε η Σητεία. Οι επιτελείς στο Αρχηγείο πρότειναν στην ηγεσία του Υπουργείου , και έγινε αποδεκτό, την υποβάθμιση του υπολιμεναρχείου Σητείας σε Λιμενικό Σταθμό.

Η επίσημη θέση του Υπουργείου Ναυτιλίας για την απόφαση του αυτή είναι ότι οι συγκεκριμένοι σταθμοί μαζί με περισσότερους από είκοσι ακόμη σε όλη την Ελλάδα(λόγω έλλειψης μέσων και προσωπικού) δεν ανταποκρίνονται στα βαθμό που επιβάλλεται και έτσι κρίνονται μη αποδοτικοί.

Ως απάντηση στις αναμενόμενες αντιδράσεις , σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες , πρόκειται να κλείσουν και οι Λιμενικοί Σταθμοί σε Πύλο-Μεσσηνία και Καρδάμυλα-Χίο, ιδιαίτερες πατρίδες του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Υπουργού Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη, αντίστοιχα.

Μέχρις στιγμής πάντως δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα υπάρξουν ακόμη περισσότερα ¨λουκέτα ¨σε Λ.Σ της Κρήτης, όπως για παράδειγμα στο Ν.Χανίων από όπου έλκει την καταγωγή του ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Δημήτρης Μπαντιάς και λειτουργούν σε πολύ κοντινές αποστάσεις Λιμενικοί Σταθμοί όπως των Σφακίων και της Παλαιόχωρας.

 

Πηγή: neakriti

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ