Κ. Παπούλιας: Δεν μπορώ να αναπέμψω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

κ-παπούλιας-δεν-μπορώ-να-αναπέμψω-πράξ-69755

tsipras papouliasΑδυναμία παρέμβασης στο θέμα της ΕΡΤ δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Αφού υπογράμμισε ότι «πρέπει να υπάρχει Δημόσια Τηλεόραση, γιατί η ενημέρωση του λαού μπορεί να γίνεται μόνο από ιδιωτικά κανάλια», ο κ. Παπούλιας επισήμανε ότι οι δυνατότητες παρέμβασης του είναι περιορισμένες από το Σύνταγμα. Όπως είπε δεν μπορεί να αναπέμψει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, διότι δεν του δίνει το δικαίωμα και την ευχέρεια αυτή το Σύνταγμα.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το κλείσιμο της ΕΡΤ ως «πλήγμα στη Δημοκρατία, στην ελευθερία του λόγου, στην κοινωνική συνοχή, αλλά και στους θεσμούς» και συγκεκριμένα στον θεσμό της Προεδρίας, διότι, όπως επισήμανε, «το να νομίζουν κάποιοι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κλητήρας για να θυροκολλεί απολύσεις εργαζομένων είναι μια υποτίμηση και υποβάθμιση του θεσμού».

«Εμείς πιστεύουμε ότι το τελευταίο πράγμα που μας έχει μείνει σ’αυτόν τον τόπο να υπερασπιστούμε είναι οι θεσμοί και η Δημοκρατία.  Και νομίζω ότι, όπως το ίδιο το Σύνταγμα ορίζει, αυτό πρέπει να το κάνουν πρώτα και κύρια οι ίδιοι οι πολίτες: να προστατεύουν τους θεσμούς και τη Δημοκρατία», σημείωσε και απευθυνόμενος στον κ. Παπούλια είπε: «Και έρχομαι σε σας, και βεβαίως διότι έχετε αυτή τη θεσμική ιδιότητα, αλλά και ως ένας αγωνιστής για τη Δημοκρατία με ευαισθησίες στα θέματα αυτά».

Παρέμβαση Κ. Παπούλια ζήτησε και ο Δ. Κουτσούμπας

Την παρέμβαση του κ. Παπούλια προκειμένου να αποσυρθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο φορέων του δημοσίου και ΔΕΚΟ ζήτησε και ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο της ΕΡΤ και την ανησυχία του για άλλους δημόσιους οργανισμούς, όπως τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, που βρίσκονται επίσης αντιμέτωποι με το ίδιο ενδεχόμενο.

Στο πλαίσιο αυτό του ζήτησε να ασκήσει στην κυβέρνηση τη μέγιστη δυνατή πίεση προκειμένου «να παρθεί πίσω αυτή η απαράδεκτη απόφαση, να μην ισχύσει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».

Ενημέρωσε επίσης τον κ. Παπούλια για την κατάθεση από το ΚΚΕ της τροπολογίας για την κατάργηση της επίμαχης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

 

Πηγή : naftemporiki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook