Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με φόντο την έφοδο στην οικία Σκλαβούνη

Νέα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ξέσπασε την Τρίτη, με αφορμή την έφοδο που πραγματοποίησε στις αρχές Ιουλίου η αστυνομία στην κατοικία του έλληνα πρώην επικεφαλής της UBS Χρήστου Σκλαβούνη.

«Μετά τον Στ. Παπασταύρου και τον Γκ. Χαρδούβελλη, η προσθήκη του Χρ. Σκλαβούνη στο παλμαρέ της Ν.Δ. δείχνει ξεκάθαρα πως η ΝΔ είναι το κόμμα των οφσόρ, της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας:

«Η UBS ελέγχεται ως ύποπτη για εκατοντάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής, οι οποίες είχαν περιέλθει στα χέρια των ελληνικών αρχών ήδη από το 2012. Ωστόσο, το 2013, ο Χρ. Σκλαβούνης, πρώην διευθυντής της στην Ελλάδα, αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά τοποθετούμενος στην προεδρία του ΤΧΣ. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκης, τοποθέτησε τον Χρ. Σκλαβούνη τον περασμένο Φεβρουάριο στην ομάδα των εμπειρογνωμόνων της, δίνοντάς του μάλιστα το χρίσμα του υπεύθυνου για τον τομέα ανάπτυξης.

» Τρανή απόδειξη ότι για τη Ν.Δ. η ανάδειξη σε θέση ευθύνης προϋποθέτει βιογραφικό εμπλοκής σε υποθέσεις διαφθοράς. Ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. είναι έκθετοι για μια ακόμα φορά για τις αμαρτωλές τους σχέσεις με ένα σάπιο σύστημα διαπλοκής και οφείλουν να απολογηθούν στον ελληνικό λαό».

Άμεση ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας, που κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «αντιμέτωπος με την οργή του κόσμου, που γιγαντώνεται από την ανελέητη φορολογική σφαγή και τις περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, καταφεύγει σε νέες αθλιότητες».

«Για διαπλοκή, αδήλωτα εισοδήματα και ακίνητα, συμμετοχή σε δημόσιες εταιρείες που παίρνουν δημόσια έργα και offshore, ας ρωτήσει τον καναλάρχη – Υπουργό κ. Παππά, τους κ. Φλαμπουράρη και Σταθάκη και βέβαια το όργανό τους, την Αυγή» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ανταπαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε νέα ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:
«Τα στοιχεία για την UBS ο ίδιος ο κ. Σαμαράς είχε αρνηθεί να τα παραλάβει από τις γερμανικές αρχές για να τα αξιοποιήσει. Τώρα η Ν.Δ. καλύπτει και τον κ. Σκλαβούνη, όπως έκανε στο παρελθόν με τον κ. Παπασταύρου, και τον κ. Χαρδούβελη. Λογικό και αναμενόμενο. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.

» Ο Μητσοτάκης της Siemens και της ΚΗΡΥΞ Α.Ε. πρέπει να περιστοιχίζεται από τους αντίστοιχους συνεργάτες. Στον τομέα της ανάπτυξης, καταλαβαίνουμε ότι ο κ. Σκλαβούνης παραμένει υπεύθυνος, ακριβώς γιατί ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει στο μυαλό του μια ανάπτυξη συνώνυμη με τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά».

Πηγή: in.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΤα αναψυκτικά αυξάνουν τον κίνδυνο σπάνιων μορφών καρκίνου
Επόμενο άρθρο«Χρυσή» διάρρηξη σε εξοχικό της Μυκόνου με λεία άνω των 130.000 ευρώ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ