“Κρούσματα” και στα Χανιά | Προσοχή, μην πέσετε στην “λούμπα” και φορτωθείτε επαγγελματικό οδηγό

Μέχρι τον Συνήγορο του Πολίτη είναι αποφασισμένοι να φτάσουν Χανιώτες επιχειρηματίες που παραλίγο να εγγραφούν… με το στανιό σε επαγγελματικό οδηγό, μετά από τηλεφωνική κλήση, σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στο zarpanews.gr.

Τα στοιχεία τους είναι στη διάθεση του zarpanews.gr ενώ οι ίδιοι επιθυμούν την άμεση δημοσιοποίηση της υπόθεσης, για να προειδοποιήσουν συναδέλφους τους που πιθανόν να λάβουν τις επόμενες ημέρες, το ίδιο τηλεφώνημα.

Πώς λειτουργεί η όλη υπόθεση;

Εκπρόσωπος εταιρείας τηλεφωνεί σε σταθερό αριθμό επιχείρησης και χωρίς να ζητήσει να μιλήσει με κάποιον υπεύθυνο ή νόμιμο εκπρόσωπο, προχωρά σε μια δήθεν… επιβεβαίωση στοιχείων, την οποία παρουσιάζει μάλιστα ως διαδικασία τυπική. Στη συνέχεια και μέσα σε ελάχιστες ώρες, έχοντας αποσπάσει ένα απλό “ναι” από τον τυχαίο συνομιλητή, η επιχείρηση θα παραλάβει έναν επαγγελματικό οδηγό και τον λογαριασμό που φτάνει στα 38 ευρώ.

“Τηλεφώνησαν χθες το απόγευμα, μίλησαν με νεαρή υπάλληλο της επιχείρισης η οποία, θεωρώντας πως πρόκειται για τυπική διαδικασία επιβεβαίωσης στοιχείων, όπως της είπαν, τους απάντησε καταφατικά. Αυτοί, απ’ ότι κατάλαβα επειδή ηχογραφούν τις κλήσεις, επιδιώκουν να αποσπάσουν ένα “ναι””, μας λέει Χανιώτης επιχειρηματίας που αποκαλύπτει την υπόθεση. “Σήμερα πρωί-πρωί μου έστειλαν με κούριερ έναν οδηγό, τον οποίο φυσικά αρνήθηκα να παραλάβω” συνεχίζει, εξηγώντας πως στο τηλεφώνημα δεν είχε αναφερθεί καμία χρέωση. Μάλιστα, όταν τηλεφώνησε ο ίδιος στην εταιρεία ζητώντας εξηγήσεις, αντιμετώπισε την αγένεια της εκπροσώπου, η οποία του είπε πως… ήταν υποχρεωμένος να αγοράσει τον οδηγό!

Τους αποκαλούν απατεώνες

Πάντως η τακτική της συγκεκριμένης εταιρείας και ο τρόπος που προσπαθεί να αποσπά την εγγραφή επιχειρηματιών στο μητρώο της, έχει προκαλέσει οργή σε πολλούς.

Χαρακτηριστικά βλέπετε την αξιολόγηση των χρηστών του διαδικτύου για τον συγκεκριμένο αριθμό, η οποία αποκαλύπτει ακριβώς τις μεθόδους που χρησιμοποιεί:

Και επειδή η δράση της αυτές τις μέρες είναι στα Χανιά, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

zarpanews.gr

loading...

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έπεσε η “ταρίφα” τους στα 38 ΕΥΡΩ? Πριν δυο χρόνια, μια παρόμοια ή η ίδια εταιρεία προσπάθησε να μου φεσώσει ένα καταλογάκι για 50 ευρώ. Φυσικά τον γύρισα πίσω και μου επιστράφηκαν τα 50 ευρώ που έδωσα στην κούριερ από αφηρημάδα…μόλις τους ανέφερα ότι θα πάω στον εισαγγελέα, καθώς ψέμματα μου είχαν πει ότι πρόκειται για εταιρεία της Google ενώ ήταν μια άσχετη διαφημιστική εταιρεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ