Κρίση στους ΑΝ.ΕΛ. | Η απόχωρηση της βουλευτού και η απάντηση του κόμματος

anelΜε επιστολή της η βουλευτής Δωδεκανήσου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη γνωστοποίησε την αποχώρησή της από το κόμμα. Σε ανακοίνωσή τους οι ΑΝΕΛ σχολιάζοντας την ανεξαρτητοποίηση σημειώνουν  «Καλό πολιτικό ταξίδι, ο λαός μας κρίνει όλους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από συνεργάτη του κ. Καμμένου που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Ιατρίδου φέρεται να είπε τηλεφωνικά στον πρόεδρο του κόμματος ότι ανεξαρτητοποιείται «γιατί έχει χάσει ένα μεγάλο ποσοστό της δύναμής της, με την πορεία που πήραν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες». Ο κ. Καμμένος σύμφωνα με την ίδια πηγή, «εμβρόντητος, προσπάθησε να πείσει την κ. Ιατρίδη να αναστείλει την απόφασή της, αλλά δεν κατέστη δυνατόν, και λίγο αργότερα έστειλε την επιστολή αποχώρησης στην γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Αν.Ελ. Ελενα Κουντουρά»

H επιστολή ανεξαρτητοποίησης της Μίκας Ιατρίδη:

«Προς: Πρόεδρο Ανεξάρτητων Ελλήνων

κ. Πάνο Καμμένο

ΘΕΜΑ: «Επιστολή ανεξαρτητοποίησης από την Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων»

κ. Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, θα ήθελα να σας ενημερώσω και εγγράφως ότι αποχωρώ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δώσατε πριν δυο χρόνια να συμμετάσχω στη δημιουργία του κινήματος, ώστε να εισέλθουμε στη Βουλή και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους συμπολίτες μας.

Λυπάμαι πραγματικά που, δυο χρόνια μετά τις βουλευτικές εκλογές, το κίνημα μας έχει χάσει σε τέτοιο βαθμό τον προσανατολισμό του.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έδειξε, με κατηγορηματικό τρόπο, ότι το μήνυμα μας προς τους πολίτες δεν ήταν σαφές και ξεκάθαρο. Δεν καταφέραμε να εκφράσουμε τα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας και να ανταποκριθούμε σε αυτά.

Στην μέχρι τώρα πολιτική μου πορεία, έλαβα όλες τις αποφάσεις μου με εντιμότητα και ειλικρίνεια, αδιαφορώντας για το προσωπικό πολιτικό κόστος, έχοντας πάντα ως πυξίδα την καλυτέρευση της ζωής των Ελληνίδων και των Ελλήνων, οι οποίοι έχουν αδικηθεί τόσο πολύ, όλα αυτά τα χρόνια.

Με εκτίμηση,

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Βουλευτής Δωδεκανήσου»

Διαβιβάστηκε στον Πρόεδρο της Βουλής η επιστολή της βουλευτού Τσαμπίκας (Μίκας) Ιατρίδη, με την οποία γνωστοποιεί στον κ. Μεϊμαράκη ότι ανεξαρτητοποιείται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο θα συνεδριάσει η ΚΟ των ΑΝΕΛ για το θέμα όπου και αναμένονται οι τοποθετήσεις του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου και των βουλευτών.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα ιστοσελίδας της Ρόδου, στην οποία αναφερόταν ότι ο Π. Καμμένος ενημερώθηκε τηλεφωνικά για την απόφαση της Βουλευτού Δωδεκανήσου Μίκας Ιατρίδη να παραιτηθεί από το κόμμα.

Σημειώνεται ότι την 29η Μαϊου 2014 ο κ. Καμμένος, ο Τέρενς Κουίκ και η Μίκα Ιατρίδη έδωσαν το παρών στις εκδηλώσεις μνήμης για την συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τον θάνατο του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη.

Ο κ. Κουίκ σε ανάρτηση του συνοδευόμενη από φωτογραφία των τριών, προανήγγειλε την ανασύνταξη των ΑΝΕΛ.

Είχε προηγηθεί εξάλλου η παραίτηση του κ. Καπερνάρου.

Πηγή: real.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ