Κρήτη | 1.000 άνθρωποι ζήτησαν βοήθεια από τη Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης

Σε δεινή θέση βρίσκονται οι επιχειρηματίες του Νομού Ηρακλείου βλέποντας τα χρέη τους να αυξάνονται σε αντίθεση με το εισόδημά τους που ολοένα μειώνεται,λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει … “στρογγυλοκαθίσει” στη χώρα μας.

Δυσάρεστη έκπληξη προκαλεί ο αριθμός των επιχειρηματιών στο Νομό Ηρακλείου που λόγω χρεών απευθύνθηκαν στη Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης της ΟΕΒΕΝΗ (2810-390708), προκειμένου να βρουν λύση στο αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκάλυψε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ κ. Χαράλαμπος Λεκάκης, το 2014, η Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης κλήθηκε να αντιμετωπίσει 820 περιστατικά εμπόρων, επιχειρηματιών και γενικότερα πολιτών που θέλησαν να συζητήσουν το πρόβλημα τους.

Από αυτά τα 820, τα 6 περιστατικά είχαν να κάνουν με ανθρώπους που ήθελαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Για το 2015 τα στοιχεία φανερώνουν μία ραγδαία αύξηση καθώς ο αριθμός εκτινάχθηκε στα 1000 ενώ σε σχέση με τους ανθρώπους του εμπορίου που ήθελαν να βάλουν τέρμα στη ζωή τους, ο αριθμός φτάνει τους 11.

Μέχρι τώρα, η ΟΕΒΕΝΗ και η Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης έχουν επέμβει σε 5 περιπτώσεις ανθρώπων που σύμφωνα με τον κ. Λεκάκη, είχαν φτάσει ένα βήμα από το απονενοημένο.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ είχε το μεσημέρι συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη ο οποίος δήλωσε πως η λειτουργία της Γραμμής πρέπει να συνεχιστεί και δεσμεύτηκε ότι θα διαθέσει χρηματικό ποσό προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της.

Πηγή: ekriti.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ