Κρήτη | 1.000 άνθρωποι ζήτησαν βοήθεια από τη Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης

κρήτη-1-000-άνθρωποι-ζήτησαν-βοήθεια-από-τ-315359

Σε δεινή θέση βρίσκονται οι επιχειρηματίες του Νομού Ηρακλείου βλέποντας τα χρέη τους να αυξάνονται σε αντίθεση με το εισόδημά τους που ολοένα μειώνεται,λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει … «στρογγυλοκαθίσει» στη χώρα μας.

Δυσάρεστη έκπληξη προκαλεί ο αριθμός των επιχειρηματιών στο Νομό Ηρακλείου που λόγω χρεών απευθύνθηκαν στη Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης της ΟΕΒΕΝΗ (2810-390708), προκειμένου να βρουν λύση στο αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκάλυψε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ κ. Χαράλαμπος Λεκάκης, το 2014, η Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης κλήθηκε να αντιμετωπίσει 820 περιστατικά εμπόρων, επιχειρηματιών και γενικότερα πολιτών που θέλησαν να συζητήσουν το πρόβλημα τους.

Από αυτά τα 820, τα 6 περιστατικά είχαν να κάνουν με ανθρώπους που ήθελαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Για το 2015 τα στοιχεία φανερώνουν μία ραγδαία αύξηση καθώς ο αριθμός εκτινάχθηκε στα 1000 ενώ σε σχέση με τους ανθρώπους του εμπορίου που ήθελαν να βάλουν τέρμα στη ζωή τους, ο αριθμός φτάνει τους 11.

Μέχρι τώρα, η ΟΕΒΕΝΗ και η Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης έχουν επέμβει σε 5 περιπτώσεις ανθρώπων που σύμφωνα με τον κ. Λεκάκη, είχαν φτάσει ένα βήμα από το απονενοημένο.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ είχε το μεσημέρι συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη ο οποίος δήλωσε πως η λειτουργία της Γραμμής πρέπει να συνεχιστεί και δεσμεύτηκε ότι θα διαθέσει χρηματικό ποσό προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της.

Πηγή: ekriti.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook