Κρήτη | Σήμερα “Χορεύουμε πεντοζάλι απ’ τη μια μπάντα ως την άλλη”

pentozaliΤο μακρύτερο πεντοζάλι του κόσμου είναι και φέτος γεγονός!

Ο Πολιτιστικός μη Κερδοσκοπικός Φορέας «ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΡΗΤΗ» θα πραγματώσει και φέτος, την Τετάρτη 07 Αυγούστου την εκδήλωση «Η Κρήτη χορεύει πεντοζάλι από την μία μπάντα ίσαμε την άλλη».

Σ’ όλο το μήκος της δεξιάς πλευράς του Βόρειου Οδικού άξονα, από τη Κίσσαμο προς Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Σητεία και ώρα 19:00 έως 21:00 όσοι πολίτες θέλουν μπορούν να γίνουν “κρίκοι” αυτής της ανθρώπινης αλυσίδας χορεύοντας το σιγανό κρητικό χορό που η μουσική του θα ακούγεται από τα ραδιόφωνα των αυτοκινήτων τους, αφού θα αναμεταδίδεται από ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Ειδικά φέτος, ο χορός θα είναι αφιερωμένος στη μνήμη των ηρωικώς πεσόντων μαχητών στους Εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους μας και την ξεχωριστή προσωπικότητα του Εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου, όπως και όλα τα μεγάλα γεγονότα του Κρητικού πολιτισμού και της ιστορίας.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Περιφέρειας Κρήτη και τη συνδρομή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», της Παγκρητίου Ενώσεως και άλλων πολιτιστικών φορέων.  Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει με κάθε πρόσφορο μέσο και η Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης.

Ο σύλλογος “Πλανήτης Κρήτη” ζητά από τους αντιπεριφερειάρχες του νησιού τη συνδρομή τους ” έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη ειρηνική χορευτική εκδήλωση που θα προσφέρει και την έννοια της παραδοσιακής φιλοξενίας του κρητικού λαού”.

“Η προσέλευση των πολιτών θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 19:00 και με τη βοήθεια όλων, θα παραταχθούν κατά μήκος του Β.Ο.Α. Στις 19:45 ακριβώς, θα ξεκινήσει η μετάδοση του μουσικού ακούσματος από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του νησιού και θ’ αρχίσει ο χορός της συναδέλφωσης των λαών.

Το 2010 υπό την προεδρεία του αείμνηστου προέδρου Σπύρου Πρεβεζάνου, η εκδήλωση γράφτηκε στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες και έγινε αφορμή μίμησης ανάλογων εκδηλώσεων στη Ρόδο και στο Βόλο.

Φέτος πρέπει να επιδιώξουμε με τη μαζική συμμετοχή των πολιτών, να στείλουμε ένα μεγάλο μήνυμα, πως η Ελλάδα είναι εδώ, η Κρήτη είναι εδώ και ότι ο ελληνικός λαός αγωνίζεται και θα αγωνίζεται για μια πατρίδα προόδου και ευημερίας χωρίς φτώχια και ανεργία, με αξιοπρέπεια, σεβασμό στις ελεύθερες ιδέες και δημιουργικές δυνάμεις! Η Ελλάδα είναι η πατρίδα του φωτός, της ανθρωπιάς, της φιλοξενίας και του πολιτισμού.

Μετά το χορό, μπορούν να δημιουργηθούν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις σε πλατείες, αεροδρόμια, λιμάνια με ομιλίες και αναφορές για την επέτειο των 100 χρόνων από την Ένωση, με τη φροντίδα των Δήμων στα πλαίσια των πολιτιστικών τους εκδηλώσεων.

Μπορούμε με αυτή την εκδήλωση ν’ αποδείξουμε πως η Κρήτη, το νησί των μύθων, των θρύλων και των παραδόσεων, εκπληρώνει την εντολή του μεγάλου Κρητικού στοχαστή Νίκου Καζαντζάκη «φτάσει εκεί που δεν μπορείς να φτάσεις» και να είσαστε σίγουροι πως η εκδήλωση αυτή θα προκαλέσει τη μεγάλη είδηση στα διεθνή μέσα ενημέρωσης”, ανακοινώνει ο “Πλανήτης Κρήτη”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ