Κρήτη | Υπό κατάρρευση το ΠΑΓΝΗ | Έπεσε το ταβάνι πάνω στο κεφάλι τους | Photos

Camera: DCS520C Serial #: K520C-00802 Width: 1728 Height: 1152 Date: 29-08-2000 Time: 10:36:15 DCS5XX Image FW Ver: 3.0.9 TIFF Image Look: Product Antialiasing Filter: Removed Counter: [34832] ISO Speed: 800 Aperture: f16 Shutter: 1/640 Max Aperture: f4.0 Min Aperture: f29 Exposure Mode: Program AE (P) Compensation: +0.0 Flash Compensation: +0.0 Meter Mode: Evaluative Flash Mode: No flash Drive Mode: Continuous Focus Mode: AI Servo Focus Point: --o-- Focal Length (mm): 47 White balance: Auto Time: 10:36:15.598

Ακόμα ένα τραγικό περιστατικό καταγράφεται σε δημόσια κτίρια, και δη σε νοσοκομείο όπου καθημερινά περνούν δεκάδες ασθενείς και επισκέπτες.
pagniΟι φωτογραφίες αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα για την κατάσταση συντήρησης, ενώ η περιγραφή του αναγνώστη που επικοινώνησε με το neakriti.gr, αντικατοπτρίζει το πως γλίτωσαν από τον παρά λίγο τραυματισμό.
pzagn«Περιμέναμε στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού που είχαμε πάει για αιμοκάθαρση έναν συγγενή μας. Ξαφνικά και λίγα μέτρα από εμάς, άρχιζε να καταρρέει το ταβάνι. Αιφνιδιαστήκαμε και κυρίως φοβηθήκαμε αφού αμέσως μετά έπεσε ολόκληρο το κομμάτι της γυψοσανίδας!».

Αναρωτιέται μάλιστα, ο ίδιος τι θα γινόταν αν περνούσε κάποιος ασθενής εκείνη την ώρα από το σημείο. Παράλληλα περιγράφει και το πώς το συγκεκριμένο πρόβλημα αντιμετωπίστηκε από το προσωπικό.

«Ήρθαν υπάλληλοι του νοσοκομείου, όπως και ένας συντηρητής. Αυτό που μάθαμε είναι ότι υπάρχει αρκετή υγρασία γεγονός που δημιούργησε και το πρόβλημα. Μας είπαν επίσης ότι ακριβώς από πάνω είναι τα χειρουργεία που κατά κάποιο τρόπο φαίνεται να επιβαρύνουν την κατάσταση. Αλλά ακόμα και από την υγρασία να ήταν… τώρα ξαφνικά έπιασε υγρασία;».

Το περιστατικό έλαβε χώρα τις τελευταίες ημέρες του προηγούμενου μήνα, ενώ δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα που διατυπώνονται και από τον αναγνώστη, για το πώς οι αρμόδιοι της συντήρησης του κτιρίου δεν αντελήφθησαν εγκαίρως το πρόβλημα.

«Περίμεναν ίσως να δημιουργηθεί κάτι ή να χτυπήσει κάποιος και μετά να το φτιάξουν. Δεν εξηγείται διαφορετικά», συμπληρώνει.
Η… αντιμετώπιση

Μάλιστα, προκαλεί και ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πώς το συγκεκριμένο περιστατικό αντιμετωπίστηκε από τον «αρμόδιο» συντηρητή.

Ένας… κουβάς έδωσε τη λύση! Αμέσως μετά ο άνθρωπος που φρόντισε για την επισκευή έφερε ένα κουβά για να κρατήσει την υγρασία και τις σταγόνες που έπεφταν στο πάτωμα. Αυτό βέβαια αυτομάτως αποδεικνύει ότι το πρόβλημα της υγρασίας όχι μόνο υπάρχει αλλά είναι και εξαιρετικά σοβαρό.

Σε ένα διάδρομο που καθημερινά περνούν δεκάδες άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας, έρχονται αντιμέτωποι και με νέους «βραχνάδες» όπως αυτόν της υγρασίας ή του κινδύνου από νέα πτώση μέρους του ταβανιού.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΤο φεστιβάλ «Αναιρέσεις» στα Χανιά
Επόμενο άρθροΌταν το Χάρβαρντ πάει Χαρβάτι… Ο Κυριάκος και ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ