Κρήτη | Τρέχεις στην Εθνική; Θα σου ΄ρχεται η φωτογραφία μαζί με το πρόστιμο στο σπίτι

boak 1Σε λειτουργία μπαίνουν οι 40 κάμερες που είναι τοποθετημένες σε καίρια σημεία του ΒΟΑΚ προκειμένου «θα φωτογραφίζουν» τις παραβάσεις των οδηγών

Οι περίπου 40 κάμερες θα…μας παίρνουν φωτογραφίες και θα στέλνουν τα…μπιλιετάκια στα σπίτια των οδηγών που έχουν ξεπεράσει το όριο ταχύτητας ή θα κάνουν άλλες εμφανείς παραβάσεις.

Οι φωτογραφικές κάμερες είναι διάσπαρτες σε όλο τον βόρειο άξονα, ενώ αντίστοιχες κάμερες υπάρχουν και στον νότιο άξονα του νησιού. Το «στρατηγείο» της ΕΛ.ΑΣ θα βρίσκεται στην Επισκοπή Ρεθύμνου, όπου θα γίνεται η επεξεργασία της φωτογραφίας ώστε να προφυλάσσονται και τα προσωπικά δεδομένα που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

«Οι κάμερες επικεντρώνουν στην πινακίδα και στον οδηγό και δεν εμφανίζεται ο συνοδηγός ή άλλα άτομα» ανέφερε αστυνομική πηγή

Οι αστυνομικοί έχουν αναλάβει να φυλάνε  τις κάμερες αυτές αφου παλιότερα είχαν παρατηρηθεί φαινόμενα καταστροφών, καθώς το κόστος της καθεμίας υπολογίζεται με όλο το σύστημα που τη συνοδεύει στις 50 χιλιάδες ευρώ!

«Θα γίνεται καθημερινός έλεγχος και όσοι έχουν κακόβουλες σκέψεις να ξέρουν ότι θα αντιμετωπίσουν την αυστηρότητα του νόμου». Επίσης θα τοποθετηθεί σε αυτές ειδικό σύστημα ώστε σε περίπτωση κακόβουλης πράξης να λαμβάνουν μήνυμα στα κινητά τους συγκεκριμένοι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τη φύλαξη. Ωστόσο, τα κινητά αυτά που θα είναι συνδεδεμένα με τις κάμερες δεν έχουν ακόμη αποκτηθεί.

zarpa.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΤο έλλειμμα του ανθρωπισμού το θέμα της έκθεσης
Επόμενο άρθροΗράκλειο | Διάρρηξη υπό τα βλέμματα των…γειτόνων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ