Κρήτη | Το Δικαστήριο αποφασίζει για το ζευγάρι που πουλούσε βίλες – φαντάσματα σε ξένους

κρήτη-το-δικαστήριο-αποφασίζει-για-το-266612

Δικαίωση ζητούν τρία ανδρόγυνα από τη Βρετανία και την Ιρλανδία, τα οποία πριν από μερικά χρόνια έπεσαν θύματα μιας απίστευτης απάτης, η οποία φέρεται να στήθηκε από ζευγάρι ντόπιων διαχειριστών κατασκευαστικής εταιρείας που δραστηριοποιούνταν στην Κρήτη. Ειδικότερα, το ζεύγος κατηγορείται ότι εξαπάτησε τα τρία ανδρόγυνα, τα οποία έχασαν – συνολικά – περίπου 700.000 ευρώ για να αποκτήσουν πολυτελείς κατοικίες στην περιοχή της Χερσονήσου, οι οποίες δεν ανεγέρθηκαν ποτέ…

Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης, η οποία δυσφήμισε τον τόπο μας στο εξωτερικό, ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και συνεχίζεται σήμερα – οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί με την έκδοση της απόφασης – στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε με την ολοκλήρωση των μαρτυρικών καταθέσεων των φερόμενων θυμάτων αλλά και τις απολογίες των δυο κατηγορουμένων. Απο την πλευρά της η εισαγγελέας έδρας πρότεινε την αθώωση της γυναίκας και την ενοχή του άνδρα σύμφωνα με το κατηγορητήριο ενώ αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στην Αθήνα, βαρύνονται με την κατηγορία της απάτης κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς φέρονται να ξεγέλασαν τα θύματά τους, τα οποία εμπιστεύτηκαν την εταιρεία τους, προκειμένου να φτιάξουν τα σπίτια που ονειρεύονταν μια ζωή στον αγαπημένο τους τόπο: την Κρήτη.

Ειδικότερα, το ζευγάρι των ντόπιων κατηγορείται ότι με τη σύναψη ιδιωτικών συμφωνητικών εισέπραττε σε δόσεις τεράστια χρηματικά ποσά, τα οποία δήθεν προορίζονταν για την ανέγερση των τριών κατοικιών. Τα τρία ανδρόγυνα έχασαν περίπου 230.000 ευρώ το καθένα, με το συνολικό ύψος της οικονομικής ζημίας να υπολογίζεται στις 700.000 ευρώ. Η μεγάλη «κομπίνα» φέρεται να στήθηκε στο χρονικό διάστημα από το 2007 μέχρι το 2008. Έχοντας προπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος από τα συμφωνηθέντα, τα ζευγάρια ταξίδεψαν στην Ελλάδα και την Κρήτη για να μετεγκατασταθούν μόνιμα στη Χερσόνησο και συγκεκριμένα στις περιοχές «Ρουσσά» και «Κάτω Πατητήρι». Το σοκ που υπέστησαν ήταν τρομερό: Αντί να δουν τις διώροφες πολυτελείς κατοικίες που θεωρούσαν ότι είχαν αποκτήσει, βρέθηκαν τελικά στο δρόμο.

Η σύζυγος στο εδώλιο

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι, σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι κατηγορούμενοι δεν υπήρξαν συνεπείς ούτε απέναντι στις τράπεζες από τις οποίες είχαν δανειστεί, αλλά ούτε και απέναντι στους εργολάβους και τους προμηθευτές. Τονίζεται, ακόμη, ότι κατά την πρώτη ημέρα της δίκης απουσίαζε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους. Πρόκειται για τον άνδρα, ο οποίος εκπροσωπείται από τους συνηγόρους του, καθώς δεν μπόρεσε να βρεθεί στο Ηράκλειο για λόγους υγείας. Αντίθετα, η σύζυγός του κάθισε κανονικά στο εδώλιο.

Υπογραμμίζεται ότι κανείς από τους δύο δεν έχει προφυλακιστεί. Σε αμφότερους έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους μία φορά το μήνα, ενώ, τέλος, οι κατηγορούμενοι έχουν καταβάλει και χρηματική εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ ο καθένας.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook