Κρήτη | Το αεροπλάνο τους πήγε σε… άλλο αεροδρόμιο γιατί οι πιλότοι έπρεπε να σχολάσουν!

κρήτη-το-αεροπλάνο-τους-πήγε-σε-άλλο-713086

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε πτήση της TUI από την Κρήτη, που είχε προορισμό το Μπάντεν της Γερμανίας. Το αεροσκάφος αντί να προσγειωθεί στο γερμανικό αεροδρόμιο, προσγειώθηκε στο… Άμστερνταμ της Ολλανδίας, καθώς οι πιλότοι ήταν Ολλανδοί και τελείωνε η βάρδια τους!

Την τραγελαφική ιστορία περιγράφουν επιβάτες της πτήσης με επιστολή τους στην TUI, με την οποία διαμαρτυρήθηκαν για μια σειρά περιστατικών για τα οποία δεν ενημερώθηκαν.

Η πτήση… προς το άγνωστο έγινε πριν από 2 εβδομάδες, σύμφωνα με τον ιστότοπο Badische Neueste Nachrichten Badendruck. Σύμφωνα με τις επιστολές μερικών από τους 170 Γερμανούς επιβάτες, που ολοκλήρωναν τις διακοπές τους στην Κρήτη, το πρώτο που τους έκανε εντύπωση ήταν ότι στο αεροσκάφος της TUI υπήρχε ολλανδική σημαία και ολλανδικό πλήρωμα και όχι γερμανικό.

Στη διάρκεια της πτήσης ενημερώθηκαν ότι η προσγείωση θα γινόταν στο Άμστερνταμ κι όχι στο Μπάντεν, δηλαδή 600 χιλιόμετρα πιο βόρεια! Κι αυτό γιατί, αν το αεροσκάφος προσγειωνόταν στη Γερμανία, δε θα επιτρεπόταν στους πιλότους να συνεχίσουν το ταξίδι προς τα σπίτια τους, καθώς θα είχαν υπερβεί τις 13 ώρες βάρδιας.

Ο Aage Dünhaupt, επικεφαλής της υπηρεσίας επικοινωνίας της TUIfly Γερμανίας, επιβεβαίωσε το περιστατικό και εξέφρασε τη λύπη του για την ταλαιπωρία των επιβατών, οι οποίοι θα έπρεπε να παραμείνουν στην ολλανδική πόλη και στη συνέχεια να βρεθεί άλλο μέσο για να επιστρέψουν στα σπίτια τους στη Γερμανία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία, είπε ότι οι επιβάτες θα αποζημιωθούν και υποστήριξε ότι η ταλαιπωρία ξεκίνησε από το γεγονός ότι ένα αεροσκάφος της γερμανικής TUI ήταν εκτός πτήσεων για συντήρηση. Έτσι, για να μην ακυρωθεί η πτήση της επιστροφής από την Κρήτη, ζητήθηκε από την TUI Ολλανδίας να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο. Κι επειδή οι χρόνοι πτήσης για τους πιλότους και το πλήρωμα είναι συγκεκριμένοι, δεν υπήρχε ο χρόνος για ενδιάμεση στάση στο Μπάντεν.

Σύμφωνα με την TUI Γερμανίας, θα γίνει έρευνα για τα όσα συνέβησαν, αλλά θα χρειαστεί χρόνος για ένα πόρισμα.

candiadoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook