Κρήτη | Τους έπιασαν με 2.380 παράνομα πακέτα τσιγάρων

κρήτη-τους-έπιασαν-με-2-380-παράνομα-πακέτ-475640

Στη φάκα της Αστυνομίας έπεσαν χθες δυο αλλοδαποί άνδρες, καθώς μετά από έρευνες που έγιναν, διαπιστώθηκε πως είχαν στην κατοχή τους 2.380 παράνομα πακέτα τσιγάρων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

«Συνελήφθησαν, χθες (23.12.2016) το μεσημέρι, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και πώλησης τσιγάρων και καπνού, χθες (23.12.2016) το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε έλεγχος από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας στους δύο αλλοδαπούς.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκε να κατέχουν και κατασχέθηκαν, 2.380 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών και 116 συσκευασίες οι οποίες περιείχαν συνολικά 5.800 γραμμάρια καπνό, χωρίς να φέρουν την προβλεπόμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου.

Επιπλέον, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 105 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες και 3 κινητά τηλέφωνα.

Ανωτέρω ποσότητες τσιγάρων και συσκευασίες καπνού κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο Τελωνείο Ηρακλείου.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook