Κρήτη | «Τιμή μου να είμαι κατηγορούμενος»

Ανοιχτή επιστολή στέλνει ο κ. Μανώλης Γερακιανάκης που μαζί με ακόμη δύο άτομα δικάζεται την 4η Δεκεμβρίου για την κινητοποίηση που είχε πραγματοποιηθεί στο νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Ο τότε διοικητής κ. Μαρκόπουλος είχε καταθέσει σε ένορκη εξέταση πως ο κ. Γερακιανάκης μαζί με ομάδα άλλων ατόμων είχαν προβεί σε κατάληψη του νοσοκομείου και είχαν παρεμποδίσει την ομαλή λειτουργία του.

Ο κ. Γερακιανάκης από την πλευρά του , μέσω επιστολής , παρουσιάζει το πως είχαν συμβεί τα γεγονότα ενώ τονίζει πως “η κινητοποίηση περιοριζόταν στον αποκλεισμό του ταμείου του Νοσοκομείου, στη μαζική συμμετοχή των πολιτών στον προαύλιο χώρο που έγινε με απόλυτη επιτυχία και στη σύνταξη σχετικής μελέτης από τη διοίκηση, ώστε να στηρίζεται το αίτημα του Αυτοδιοίκητου.”

” Στις 4 Δεκεμβρίου δικάζομαι μαζί με ακόμα δύο συναγωνιστές στο δικαστήριο της Νεαπόλεως, επειδή συμμετείχαμε στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Νοσοκομείου μας, κατά το διάστημα 1-4 Απριλίου 2013. Η δίωξη έγινε μετά από την καταγγελία του τότε διοικητή του Νοσοκομείου κ. Μαρκόπουλου.

Η συγκεκριμένη κινητοποίηση ήταν απόφαση μετά από συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα, μέσα από δημοκρατικές και δημόσιες διαδικασίες, με μεγάλη συμμετοχή συμπολιτών μας. Στόχος ήταν, μετά και την συνεννόηση που είχε προηγηθεί με τον τότε διοικητή της 7ης ΔΥΠΕ κ. Γρηγοράκη, να ασκήσουμε πίεση ώστε κατά την συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΕ (Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών) στις 5 Απριλίου, να απαιτήσουμε το Αυτοδιοίκητο του Νοσοκομείου μας, καθώς επίσης την χρηματοδότηση και την επαρκή στελέχωση του.

Η κινητοποίηση περιοριζόταν στον αποκλεισμό του ταμείου του Νοσοκομείου, στη μαζική συμμετοχή των πολιτών στον προαύλιο χώρο που έγινε με απόλυτη επιτυχία και στη σύνταξη σχετικής μελέτης από τη διοίκηση, ώστε να στηρίζεται το αίτημα του Αυτοδιοίκητου.”, αναφέρεται στην επιστολή.

Ο ίδιος αναφέρεται ακόμη σε ανακρίβειες που ειπώθηκαν ενώ υπογραμμίζει πως η δίωξη του αποσκοπεί στην ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων και στον εκφοβισμό όσων συμμετέχουν.

H κατάθεση του τότε διοικητή

Πηγή: cretalive.gr 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζει δυναμικά τις δράσεις του το «Cretan Kings Assist» | Photos
Επόμενο άρθροΝίκησε και προκρίθηκε μαζί με τον Πλατανιά ο ΟΦΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ