Κρήτη | Της κόβουν το επίδομα τοκετού γιατί γέννησε μέσα στο αυτοκίνητο!

κρήτη-της-κόβουν-το-επίδομα-τοκετού-γι-157514

spiridoula-beneki_0Τα παράλογα και τα απίστευτα του ελληνικού δημοσίου, έρχονται στη δημοσιότητα σχεδόν καθημερινά, είναι ωστόσο κάποιες περιπτώσεις οι οποίες πραγματικά ξεπερνούν κάθε όριο. Οπως η περίπτωση της κ. Σπυριδούλας Μπενέκη η οποία χωρίς φυσικά να το επιθυμεί, γέννησε τα ξημερώματα της 26ης Ιουνίου, μέσα στο αυτοκίνητό της, ενώ σε ρόλο μαιευτήρα βρισκόταν ο σύζυγός της!

Ο τοκετός έγινε λίγα μέτρα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, μάλιστα ο ομφάλιος λώρος κόπηκε από γιατρό, μέσα στο αυτοκίνητο, μόλις το παιδί είχε έρθει στον κόσμο και ο σύζυγος της κ. Μπενέκη, μετά από μία απίστευτα αγχωτική κατάσταση, κατάφερε να το ξαναβάλει μπροστά, και να φτάσει μέχρι την είσοδο του νοσοκομείου.

Ευτυχώς, το νεογέννητο κοριτσάκι ήταν καλά στην υγεία του, και τόσο αυτό όσο και η μητέρα του, νοσηλεύτηκαν στο ΠΑΓΝΗ για τρεις ημέρες. Ως εδώ όλα καλά. Η παράνοια του δημοσίου, ξεκινά να αποκαλύπτεται όταν η κ. Μπενέκη, πήγε στο ΙΚΑ για να καταβάλλει τα χαρτιά της, προκειμένου να λάβει το επίδομα τοκετου στο σπίτι, περίπου 900 ευρώ, από τη στιγμή, που δεν γέννησε στο νοσοκομείο, και ενώ δεν είχε καμία ιατρική στήριξη και φροντίδα, παρά μόνο τον σύζυγό της.

Εκεί, με μεγάλη της έκπληξη οι υπάλληλοι την ενημέρωσαν, ότι δεν δικαιούται ούτε ένα ευρώ, καθώς ο νόμος λέει ότι για τοκετό στο σπίτι είναι επιβεβλημένη η παρουσία μαίας!!! Και ένας δεύτερος λόγος, ότι νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο!

Πηγή: ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook