Κρήτη | Συνεχίζεται η δίκη για το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

κρήτη-συνεχίζεται-η-δίκη-για-το-κύκλωμ-532328

Για την ερχόμενη Τρίτη διέκοψε το δικαστήριο για την εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μετανάστες, οι οποίοι με βάση την δικογραφία στην προσπάθεια τους να βρεθούν στην Ευρώπη έζησαν εφιαλτικές στιγμές στα χέρια των διακινητών. Κακοποίηση, απειλές με όπλα, ξύλο και βρισιές.

Στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης δεν έπεφτε καρφίτσα αφού μόνο οι κατηγορούμενοι που βρίσκονταν στο εδώλιο είναι 22. Ανάμεσα σε αυτούς και Κρητικοί αλλά και ένας αστυνομικός που κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα.

Δύο Λιμενικοί και ένας Αστυνομικός που συμμετείχαν στις έρευνες του τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος κατέθεσαν στο δικαστήριο. Οι καταθέσεις τους ωστόσο δεν ήταν και τόσο διαφωτιστικές αφού αναφέρθηκαν κυρίως στο κομμάτι που οι ίδιοι είχαν χειριστεί, δηλαδή σε επιμέρους πτυχές της υπόθεσης, γεγονός που μάλλον ενόχλησε την έδρα αφού κανένας από τους εξεταζόμενους δεν ήταν σε θέση να μιλήσει συνολικά για την υπόθεση και να συνδέσει συγκεκριμένα πρόσωπα με συγκεκριμένες πράξεις.

Ακόμα και συνήγοροι υπεράσπισης απευθυνόμενοι στην έδρα έλεγαν: αν υπάρχει κάποιος αστυνομικός που να ξέρει, να τον καλέσετε να καταθέσει». Μάλιστα κάποια στιγμή από έδρας ειπώθηκε ότι θα αναγκαστούν να καλέσουν για κατάθεση τον ίδιο τον διοικητή του τμήματος, ο οποίος έχει συνολικά εικόνα της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ πάντως το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας είναι αδιάσειστο και δεν αφορά μόνο το περιεχόμενο των καταγεγραμμένων συνομιλιών των εμπλεκομένων. Υπάρχουν, όπως επισημαίνεται, επ’ αυτοφώρω συλλήψεις αλλά και καταθέσεις-καταπέλτης μεταναστών σε βάρος διακινητών.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook