Κρήτη | Συνάντηση Αρναουτάκη και αν. Υπουργού Περιβάλλοντος-Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου για τα απορρίμματα

Για τον ολοκληρωμένο Περιφερειακό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης για την διαχείριση των απορριμμάτων, συζήτησαν σήμερα ο αν. Υπουργός Περιβάλλοντος-Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος-που βρίσκεται στο Ηράκλειο-και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στη συνάντηση στη Περιφέρεια, παρουσία του βουλευτή Ηρακλείου Νίκου Ηγουμενίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος-Χωροταξίας Νίκου Καλογερή, ο αν. Υπουργός Σωκράτης Φάμελλος έδωσε τα συγχαρητήρια του στον Σταύρο Αρναουτάκη για το ολοκληρωμένο σχεδιασμό της Περιφέρειας για την διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι, τα νούμερα και τα στοιχεία δείχνουν ότι, η Περιφέρεια Κρήτης, είναι από τις πρώτες Περιφέρειες που έχουν πάρει όλα τα επίπεδα εγκρίσεων. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο  Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Η Περιφέρεια Κρήτης έχει ολοκληρώσει τον περιφερειακό σχεδιασμό για την διαχείριση των απορριμμάτων, έχουν εγκριθεί και οι απαραίτητες αποφάσεις. Μέχρι τέλος του χρόνου επιχειρούμε να έχουν ολοκληρωθεί όλοι οι Περιφερειακοί σχεδιασμοί στη χώρα, έτσι ώστε να μην έχουμε καμία αιρεισμότητα στο ΕΣΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε απελευθερωμένους όλους τους πόρους.

Για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης , τα νούμερα και τα στοιχεία δείχνουν ότι, είναι από τις πρώτες Περιφέρειες που έχουν πάρει όλα τα επίπεδα εγκρίσεων» και πρόσθεσε: «Η συνάντηση μας σήμερα με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη έχει ουσιαστικό χαρακτήρα, συζητάμε επίσης ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά τον νέο νόμο για την δόμηση για τον οποίο συνεχίζεται η επεξεργασία του από το Υπουργείο.  Είναι ένα σημαντικό «εργαλείο» γιατί δεν αφορά μόνο τα αυθαίρετα, αφορά το οργανωμένο και ποιοτικό περιβάλλον όπως με τα απορρίμματα έτσι και στο επίπεδο της δόμησης της πόλης και χωροταξίας πρέπει επιτέλους να μπούμε σε μια άλλη σελίδα η οποία θα έχει ένα τίτλο: «Δικαιοσύνη», να τηρούμε τους κανόνες και να είμαστε μεταξύ μας καθαροί…».

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ