Κρήτη | Στο λιμάνι οι αγρότες | Διαμαρτύρονται και αναμένουν τον απόπλου

Στο Λιμάνι του Ηρακλείου βρίσκονται από το απόγευμα αγρότες που διαμαρτύρονται για την οικονομική ζημιά που τους προκαλεί η συνεχιζόμενη απεργία της ΠΝΟ και η μη δρομολόγηση πλοίου που θα μεταφέρει τα ευπαθή αγροτικά προϊόντα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης, οι εκπρόσωποι των αγροτών βρέθηκαν στα δικαστήρια Ηρακλείου προκειμένου όπως είχαν αρχικά συμφωνήσει να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της ΠΝΟ η απεργία της οποίας οδηγεί στην καταστροφή.Ωστόσο δεν έγιναν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα για την έκδοση προσωρινής διαταγής λόγω αναρμοδιότητας του δικαστηρίου. Η πρόεδρος έκρινε ότι αρμόδιο είναι το αντίστοιχο δικαστήριο του Πειραιά όπου έχει την έδρα η ΠΝΟ.

Όπως έγινε γνωστό ο δικηγόρος του αγροτικού συλλόγου Φαιστού θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου αύριο να καταθέσουν τα ασφαλιστικά μέτρα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά προκειμένου να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με αίτημα κάθε μέρα για όσο διάστημα διαρκεί η κινητοποίηση να αποπλέει πλοίο ασφαλείας με τα προϊόντα των αγροτών.

Πηγή: cretalive.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ