Κρήτη | Σε επιφυλακή η Περιφέρεια | Οδηγίες για τον «χιονιά» που έρχεται

Η προσοχή των πολιτών εφιστά η Περιφέρεια Κρήτης καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται μεγάλη επιδείνωση του καιρού με πτώση θερμοκρασίας, κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους, και χιονοπτώσεις στα ορεινά, ίσως και στα ημιορεινά του νησιού.

Με ανακοίνωση της η Περιφέρεια Κρήτης δίνει τις παρακάτω οδηγίες:

«Στη Κρήτη αναμένεται επιδείνωση καιρικών φαινομένων από μεθαύριο Πέμπτη 31/12/2015 ως και Παρασκευή 1/1/2016, με κύρια χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση θερμοκρασίας, τους κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους, και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά, ίσως και στα ημιορεινά του νησιού.

Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι προσεκτικοί και ιδιαίτερα:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

Να αποφύγουν την οδήγηση σε δύσβατες ορεινές περιοχές σε περίπτωση χιονόπτωσης.

Σε περιοχές, όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά τις μετακινήσεις. Όταν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν με αυτοκίνητο, να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Να ταξιδέψουν κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να προτιμήσουν τους κεντρικούς δρόμους και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα κάνουν.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους, σε περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων.»

zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθρο“Έκρηξη” στα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο
Επόμενο άρθροΞανά “στο τραπέζι” η έξοδος της Ελλάδας από τη Σένγκεν

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] Η χιονόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς με τους δήμους του νησιου να έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας (δες εδώ) […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ