Κρήτη | Σήμερα η δίκη των γιατρών για το σακάτεμα της εγκύου: «Είμαι 44 και νοιώθω ότι μου έχουν κλέψει τη ζωή»

κρήτη-σήμερα-η-δίκη-των-γιατρών-για-το-224156

egkyosΈναν Γολγοθά βιώνει εδώ και 13 χρόνια η Ηρακλειώτισσα, Νίκη Ανδρή Δασκαλάκη, η οποία έμεινε ανάπηρη πάνω στη γέννα του 3ου παιδιού της. Για το θέμα αυτό της έχει επιδικαστεί ως αποζημίωση το ποσό των 70 χιλιάδων ευρώ , τα οποία δεν έχει λάβει ακόμη, λόγω των συνεχών εφέσεων. Με επιστολή της στο Candianews.gr διηγείται την τραγική της ιστορία και αναφέρεται στην αυριανή δικάσιμο.

Πριν από 13 χρόνια μπήκα σε δημόσιο νοσοκομείο της Κρήτης για να γεννήσω το 3ο μου παιδί και βρέθηκα στην εντατική. Διασωληνωμένη, με ολική αφαίρεση όλων των εσωτερικών γεννητικών οργάνων και με κομμένο το σωληνάκι που συνδέει το νεφρό με τον ουρητήρα! Κόντεψα να πεθάνω, γεγονός που αναγνώρισε εξάλλου το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου (Τμήμα Β’), το οποίο τον Οκτώβριο του 2012 μου επιδίκασε ποσό 70 χιλιάδων ευρώ. Εδώ και 9,5 μήνες αναμένω την τελεσίδικη απόφαση του διοικητικού εφετείου Χανίων, για το θέμα αυτό.

Στο μεταξύ, όμως, δικάζεται την Παρασκευή 13 Μαρτίου εξ αναβολής, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου, η αγωγή αποζημίωσης που έχω καταθέσει εις βάρος δύο γνωστών γυναικολόγων. Έχω ταλαιπωρηθεί σωματικά, ψυχικά και οικονομικά πολύ όλα αυτά τα χρόνια, εκκρεμούν και άλλες δίκες, είμαι πια 44χρονων και νοιώθω ότι μου έχουν κλέψει τη ζωή.

Δε φτάνει που πήγα να γεννήσω και βγήκα σακατεμένη, (ισοβίως ανάπηρη με έχει αναγνωρίσει το ΙΚΑ), αλλά ανεβαίνω και καθημερινά ένα δεύτερο Γολγοθά για να βρω το δίκιο μου. Σε κάθε βήμα που κάνω αντιμετωπίζω ένα σωρό εμπόδια και κωλυσιεργίες. Ακόμα και για το πιο απλό που ήταν να πάρω το φάκελό μου από το νοσοκομείο, υπήρξε απίστευτη χρονοτριβή. Τελικά το φάκελο μου τον πήρα με εντολή του τότε εισαγγελέα Ηρακλείου και –όπως αποδείχτηκε- τα στοιχεία που περιείχε ήταν αλλοιωμένα.

Η ζωή μου καταστράφηκε όταν ήμουν 32 ετών. Τον Ιανουάριο του 2002 ήταν που μπήκα στο νοσοκομείο για να γεννήσω και στην κυριολεξία με σακάτεψαν. Εξαιτίας της βλάβης που προκλήθηκε στον ουρητήρα, βρίσκομαι ένα στάδιο πριν τη νεφρική ανεπάρκεια. Απέκτησα πρόωρη και βαριάς μορφής οστεοπόρωση, τα κόκκαλά μου «θρουλάνε», με αποτέλεσμα ήδη να έχω ένα προσθετικό μέλος, ένα «σιδερένιο αγκώνα». Οι κατηγορούμενοι γιατροί ενώ προκαλούσαν όλες αυτές τις μη αναστρέψιμες βλάβες στην υγεία μου, δεν είχαν ενημερώσει την οικογένειά μου ότι υπήρχαν επιπλοκές κατά τη γέννα.

Τους κρατούσαν στο σκοτάδι, όπως μετά που βγήκα από το νοσοκομείο κοροίδευαν και εμένα την ίδια. Ενώ μου είχαν κάνει ολική αφαίρεση, αντί να μου δώσουν μια ορμονική θεραπεία, κάτι που θα με βοηθούσε με την οστεοπόρωση, με κορόιδευαν ότι θα ξαναδώ περίοδο και ότι θα κάνω κι άλλα παιδιά…

Χρειάστηκε μεγάλος αγώνας, μόνο και μόνο για να ανακαλύψω τι είχε συμβεί στο σώμα μου. Χρειάστηκαν 10 χρόνια για να δικαιωθώ από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου. Χρειάζεται να επιστρατεύσω όση δύναμη μου έχει απομείνει προκειμένου να το παλέψω όλο αυτό μέχρι τέλους.»

candianews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook