Κρήτη | Πολλές νέες πτήσεις φέτος στο αεροδρόμιο της Σητείας

κρήτη-πολλές-νέες-πτήσεις-φέτος-στο-αε-651946

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα για την νέα τουριστική σαιζόν και την περιοχή της Σητείας, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας κ. Γιάννης Κακουράκης τόνισε ότι «μέχρι αυτήν την ώρα εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά το θέμα των κρατήσεων για τη νέα τουριστική σαιζόν. Διπλάσιος είναι ο αριθμός των κρατήσεων από την Σκανδιναβία, όπως βέβαια αυξημένες θα είναι και οι πτήσεις τσάρτερ φέτος στο αεροδρόμιο της Σητείας σε σχέση με πέρυσι, που ήταν δύο εβδομαδιαίως.

Σε ό,τι αφορά τους επισκέπτες από την Σκανδιναβία, οι οποίοι διπλασιάζονται φέτος, αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχουν και κρατήσεις από τουρίστες που πέρυσι για πρώτη φορά είχαν απολαύσει τις διακοπές τους στην περιοχή, την οποία επέλεξαν και φέτος για να επισκεφθούν. Αυτό σημαίνει ότι οι εντυπώσεις που αποκόμισαν ήταν θετικές. Πρόκειται, όπως έχουμε, πει για μία μεγάλη προσπάθεια όλων των προηγούμενων χρόνων, της οποίας τα αποτελέσματα βλέπουμε τώρα».

Από τη Δανία και τη Γερμανία

«Είναι προγραμματισμένες», συνέχισε, «στο αεροδρόμιο της Σητείας -οριστικοποιημένες μέχρι σήμερα- δύο πτήσεις από την Δανία (μία από Μπίλουν και μία από Κοπεγχάγη), μία από Σουηδία (Στοκχόλμη) και μία από Νορβηγία (Όσλο). Τέσσερις πτήσεις εβδομαδιαίως, κάθε Πέμπτη, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν από τέλη Απριλίου έως τις 17 Μαΐου και θα συνεχιστούν μέχρι τον Οκτώβριο.

Οι επισκέπτες των πτήσεων θα διαμένουν στην συντριπτική τους πλειοψηφία στη Σητεία, ακολούθως στο Παλαίκαστρο, στο Μακρύ Γιαλό και στην Ιεράπετρα.

Επίσης θα ξεκινήσουν πτήσεις και από την Γερμανία (Thomas Kook -Condor), τρεις εβδομαδιαίως και ένα μικρό μέρος των επιβατών θα διαμείνει στην Σητεία και η πλειοψηφία τους στον Μακρύ Γιαλό, αλλά και στην Ιεράπετρα.

Επιπρόσθετα προγραμματίζεται στο αεροδρόμιο της Σητείας μία πτήση από Πολωνία μεταφέροντας επιβάτες που θα διαμείνουν στην Ιεράπετρα, ενώ υπάρχει και η προοπτική για δεύτερη πτήση από την χώρα αυτή.

Η διαμορφούμενη έως τώρα κατάσταση είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική για την κίνηση στην διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου. Βέβαια το τουριστικό προϊόν είναι ευαίσθητο και επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, επομένως απαιτείται διαρκής προσπάθεια τόσο σε επίπεδο εθνικό όσο και τοπικό».

Πηγή: anatolh.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook